dinsdag 20 maart 2018

Grote engelwortel

Grote engelwortel

Natuurlijk En Sterk Geconcentreerd. Heeft u vragen of opmerkingen? Angelica Archangelica Ansehen. Groot assortiment gedroogde kruiden. Kwaliteit gecontroleerd volgens Europese normen.


Grote engelwortel

De plant wordt ook wel aartsengelwortel genoemd. Het is een plant van natte, zeer voedselrijke grond aan waterkanten (onder meer bij het IJsselmeer), rivieroevers en in grienden. De grote engelwortel wordt ook gekweekt in tuinen. Tegenwoordig wordt de plant nog toegepast om te spijsvertering te bevorderen, met name bij mensen met veel stress. Oude illustraties (Klik op een afbeelding om te vergroten).


Het is een aromatische, geneeskrachtige plant met grote bolvormige, groenachtig- witte bloemschermen. De bloemen trekken heel veel insecten aan. Verder wordt de grote engelwortel toegepast als water- en urineafdrijfmiddel, bij lichamelijke zwakte, ongesteldheid en ter behandeling van reumatische pijnen. Als u een paar bladeren van de grote engelwortel kneust verspreidt dit een verfrissende geur in de auto en remt het tevens de misselijkheid af.


Alleen in de gebieden met zeeklei, op onze Waddeneilanden en de Veluwe is de soort nauwelijks aanwezig. Grote engelwortel tegen wagenziekte. Deze is niet zo fors als de grote berenklauw, maar is een vriendelijk en eetbaar alternatief. Waardplant Koninginnepage. Het is een grote , harige plant (hij kan wel meter hoog worden!) met witte bloemen.


In de wortels van de plant zitten heel veel vluchtige oliën: etherische oliën. De oliën ruiken heel sterk aromatisch en verdampen snel. Het ruikt zoetig maar ook aards en naar muskus en peper. Breed Assortiment Aan Tincturen. Alle zijn goed te eten en te plukken.


Grote engelwortel

Ik maak elk jaar er een jam van en ik maak engelwortel in. Confijten staat dit jaar weer op het lijstje. Werking van grote engelwortel : De gedroogde wortel van grote engelwortel bevatten de belangrijke inhoudsstoffen cumarine, koffiezuurderivaten en etherische olie. Het omwindsel onder het grote scherm ontbreekt of bestaat uit maximaal blaadjes.


Een pond rabarber in blokjes gesneden een half pond suiker (compote) of een pond suiker (jam). Engelworteljam Gebruik de stelen van Engelwortel , in blokjes gesneden. De geneeskracht van Chinese engelwortel of dong quai Dong quai is één van de meest gebruikte kruiden in de Chinese geneeskunde. De Chinese engelwortel is een variant van de grote engelwortel die in Europa voorkomt. Net als in Europa is de engelwortel in China een traditioneel geneeskruid.


Ook wordt er van de zaden en het blad de. De stengel is fijn gegroef kaal en van boven vertakt. De met merg gevulde, onderaan zeer dikke stengels worden tot m hoog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts