woensdag 7 maart 2018

Bijen imker

Sommige imkers laten de bijen niet zelf een nieuwe koningin produceren, maar voeren gekweekte koninginnen in hun volk in, om het ras van hun bijen zuiver te houden. Zo zijn zij verzekerd van een hoge honingopbrengst en vriendelijke bijen. Schaf een bijenvolk aan in een kast en vanaf dat moment ben je imker. Wat is er voor nodig om met honingbijen om te gaan en hun fascinerende leven te begrijpen.


Treed toe in de wereld van de imkers in ons lan waarvan het merendeel is verenigd in de NBV.

Zoekt u een imker om de zwerm op halen? Klik op de provincie en vervolgens op een bijenkorfje het dichtst bij de locatie van de zwerm. U belt de lokale afdeling van de NBV met de vraag of ze kunnen helpen. Vaak staat er al iemand genoemd voor zwermmeldingen.


Een bijenzwerm is niet gevaarlijk. Houd wel gepaste afstand en laat het. De Imkershop, een imkerwinkel voor de groene imker.


Bij de imkershop vindt de bijenhouder alles voor zijn hobby: bijenhouden!

Wij verkopen imkermateriaal en imkerbenodigdheden, breiden het assortiment voortdurend uit en plaatsen interessante aanbiedingen in onze winkel. De interesse in bijen en het gedrag van het bijenvolk zijn de voornaamste reden waarom mensen beginnen als imker. De gedragspatronen en communicatie van de bijen zijn zeer interessant om te volgen. Bijen zijn fascinerende beestjes.


Wij, enthousiaste imkers, willen er erg graag collega imkers bij hebben! Heeft u als eens overwogen om bijen te gaan houden of wilt u imker worden? Als imker kan een echte imkerbroek erg handig zijn.


Propolis plakt overal aan en is moeilijk uit de imkerkleding te wassen. Invriezen van de ( imker )kleding en de propolis er daarna afbreken werkt nog het beste. Een imkerbroek voor het werken in de bijen is een fijne oplossing. Natuurlijk ziet het er daarnaast ook nog eens heel professioneel uit. Honing Zuivere pure honing is de zoete beloning van de bijen voor de imker.


Alleen als goed voor de bijen gezorgd wordt zal er voldoende overschot aan honing zijn zodat de honing geoogst kan worden. Naast onze eigen honingsoorten uit eigen land verkopen we ook een aantal bijzondere honingsoorten. Voor beginnende imkers bestaat bijna elk jaar er de mogelijkheid om bij ons een basiscursus bijenhouden te volgen (periode maart-oktober), waarbij je door ervaren imkers begeleid wordt.


Meer informatie op de cursuspagina.

De man die de bijen verzorgt en hun honing verzamelt is de imker. Door de rook blijven de bijen enigszins uit zijn buurt. Zijn gezicht beschermt hij met een scherm, dat meestal van dunne gordijnstof is gemaakt.


De bijenkast biedt de imker belangrijke voordelen boven de korf. Wilde bloemen, bosjes en struikgewas zijn voor een groot stuk verdwenen. De monocultuur in de land- en tuinbouw, het gebruik van gewasbeschermende middelen zijn allemaal elementen waarmee onze bijen het vaak moeilijk hebben.


Blog De bijen vervelen zich: bijenbaard. Je kan bij ons dus echte verse honing uit onze eigen imkerij kopen. Doordat wij het hele proces van bijen tot en met de verzending in eigen beheer hebben, kunnen wij garanderen dat je de allerbeste bijenproducten thuis afgeleverd krijgt.


Kijk bij de Imkers voor een overzicht van de imkers in uw omgeving. Op de pagina Over bijen vindt u verdere informatie over bijen en hun leven. De imker vertelt graag over de honingbij en alles wat hierbij komt kijken. De honingbij is een onmisbaar, zij zorgen voor de bestuiving van diverse gewassen. Zonder de bijen zou de diversiteit drastisch minder zijn!


Tijdens de excursie worden deze bijzondere dieren van dichtbij bekeken. Kom ook op bezoek bij de imker ! Door het houden van bijen levert de imker met zijn bijen een belangrijke bijdrage aan natuur behoud door bestuiving waardoor zaad en besvorming ontstaat, wat flora fauna ten goede komt of zich kan handhaven. Het is derhalve gewenst permanent bijen in de natuur gebieden te plaatsen.


Heb jij weleens goed gezien hoe ze eruit zien en leven?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts