vrijdag 9 maart 2018

Quercus ilex leivorm

De vorm van de bladeren van de Steeneik lijkt veel op die van de hulst. De bladeren zijn dik leerachtige en glanzend donker groen. Deze groenblijvende leisteeneik heeft hulstvormige bladeren en heeft eikelvormige vruchten. Met deze groenblijvende leiboom en zijn grijsgroene bladeren maakt u een prachtige afscheiding.


Quercus ilex leivorm

Hierdoor hoeft u de boom niet constant te snoeien om hem in model te houden. Deze leiboom heeft een opvallende bast en grijze bladeren. De Steeneik als leiboom is geschikt voor iedere standplaats. Zelfs tijdens droge zomers en koude winters blijven alle bladeren aan de boom van de steeneik. De diepe en bescheiden beworteling zorgt ervoor dat de boom geen problemen geeft met verharding, terrastegels, fundering of bestrating.


Quercus Ilex als groenblijvende leiboom. Een beschutte plaats in dorpen, steden of woonwijken biedt veel kansen voor deze bijzondere boom met zijn grijsgroene blad. De groenblijvende of wintergroene leisteeneik heeft hulstvormige bladeren in een grijsgroene kleur. Een duurzame boom die geschikt is voor verschillende grondsoorten. Indien gewenst kunt u de kroon van de Steeneik zeer goed in model snoeien.


Alle Steeneiken importeren wij rechtstreeks vanuit Italie. Wij leveren deze wintergroene eik ook aan particulieren. Deze eikensoort is wintergroen en heeft een mooie rechte stam met een ovaal tot kogelvormige kruin. In een mild klimaat bloeit de boom zeer rijk met bleek goudgele katjes die mooi afsteken tegen het donkergroene loof.


Bladhouden donkergroen dof blad. Liefst droge kalkrijke bodem en een beschutte standplaats. Kijk dan eens naar de lei eik!


Deze eik heeft leerachtig, scherpgetand blad dat lijkt op hulstblad maar ruwer is. Aan de onderkant is het grijsgroen wat een speciaal effect geeft. In de winter blijft het blad aan de steeneik waardoor hij in leivorm ook dan voor privacy. De leisteeneik in het Latijns de Querus ilex heeft een maximale hoogte van meter bij regelmatig snoeien.


Deze van nature in Zuid-Europa voorkomende, groenblijvende eik wordt veel aangeplant als sierboom en ter beschutting, vooral in kuststreken. De boom is bestand tegen de zilte zeewind en de luchtvervuiling in de stad. In Nederland en Vlaanderen is de boom matig. Deze exclusieve lei boom heeft een groen, donkergrijs blad. De steeneik in leivorm wordt het meest gebruikt als natuurlijke afscherming.


Bekijk onderstaand overzicht voor leverbare afmetingen. Geen tijd om ons te bezoeken? Het blad van de steeneik is leerachtig en heeft een diepgroene kleur. De onderzijde van het blad is grijs en heeft daarmee wat weg van een olijfboom. De stamomtrek bedraagt zo’n cm.


De boom is geschikt voor het Europese klimaat, winterhard en bestendig tegen wind. De boom dient dan wel beschut aangeplant te worden en in zijn jeugd beschermd te worden tegen koude oostenwind. Leverbaar in struikvorm voor haagbeplanting. Ideaal geschikt als groenblijvende boom en kan goed zoute zeewind verdragen. Ook maken we op onze kwekerij leivorm van de steeneik op elke gewenste hoogte.


Quercus ilex leivorm

Hij prefereert een zonnige tot licht beschaduwde plaats, beschut tegen koude oostenwinden. Tijdelijk niet beschikbaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts