vrijdag 23 maart 2018

Kamille zaden

Bloembollen en zaden op beslist. Hier plukt u de vruchten van! Kamille zaden voor uw tuin. Zaden om te zaaien kan je hier bestellen: kamille. Lees hieronder hoe je kamille kan zaaien.

Je kan het doen in de volle grond van je tuin, of in een grote bloempot of bloembak op het balkon of op het terras. De zaden kunnen gezaaid worden vanaf maart. Bestel dan vandaag nog uw kamille zaden ! Wanneer moet ik kamille zaden zaaien? Zaai de kamille zaden vanaf maart direct in uw tuin, eventueel in een plantenbak.


Zorg ervoor dat de grond los en vochtig is. Strooi de kamille zaden uit zonder ze te bedekken met grond. Zorg vooral de eerste dagen voor voldoende water.

Door de zaden voor het zaaien nat te maken kan het ontkiemen bevordert worden. Je ziet het gewas over het algemeen niet veel terug in kruidentuintjes, terwijl hij daar toch zeker geschikt voor is. In heel Europa groeit kamille in het wild.


Roomse kamille geneest planten! Zet de kamille naast een kwijnende tuinplant en u zult het zien. Verder kunt u een rustgevende thee zetten van de bloem-hoofdjes, (wat dat betreft vergelijkbaar met de echte kamille ). Populair is het gebruik als loopkamille, doordat de plant zeer plat groeit en enige bestendigheid tegen belopen heeft.


De Noordpool is een prachtig gebie maar heel kwetsbaar: klimaatverandering vormt een ernstige bedreiging. We willen natuurlijk dat deze unieke natuur behouden blijft! Koop kruidenzaden bij Dezaden. Met groeigarantie al vanaf € 2- gratis bezorgd.


De bladeren, met smalle lijnvormigeslippen, staan trapsgewijze over de lengte van de vertakte stengels. De plant is éénjarig en heeft generfde zaadjes. De naam kamille komt van een Grieks woord dat grondappel betekent en verwijst naar de appelgeur.


De standplaats voor echte kamille is zonnig. Het eenjarige plantje met de witte bloemblaadjes behoort tot de composietenfamilie (Asteraceae) en komt overal in Europa voor. De Grond: De ideale grond om de zaden in groot te brengen is luchtig en niet te vochtig.

Zelf zaden oogsten biedt de mogelijkheid om voordelig te experimenteren en plannen uit te werken. Bloeit met witte bloemetjes met een geel hart. Echte kamille (Matricaria chamomilla) wordt ook wel gebruikt als medicinale plant o. De ruimte onder het gele hart is bij echte kamille hol. In een portie kamillezaden van Venema Zaden zitten zeer veel zaden omdat de zaadjes van kamille heel klein zijn.


Zaai kamille buiten in de volle grond in april of mei. Na het zaaien druk je het lichtjes aan. Deze kamille maakt prachtige zoden met geveerd bla waarin laagblijvende bloemetjes groeien.


Wij kopen deze zaden internationaal bij kleine en grote kwekers, die zeer gepassioneerd en principieel kweken zonder gebruik van chemische middelen. Wat de zuurtegraad of bodemtextuur betreft, is de soort weinig kieskeurig. Omdat een groot gedeelte van de zaden in de bodem lang kiemkrachtig blijft, domineert echte kamille dikwijls de pioniersbegroeiing in het eerste jaar na braakligging van de akker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts