woensdag 18 september 2019

Rododindrons

Hagen, zo bij u thuisbezorgd. Topkwaliteit Haagplanten van onze eigen kwekerij in Udenhout. Binnen werkdagen geleverd. De Haag niet zelf planten? Niet geheel duidelijk welke haag?


Vraag gerust een offerte aan.

De grootste collectie rhododendron hier! Rhododendron tegen de laagste prijzen. Ruim keuze, goedkoopste bezorging. Ze staan graag in de halfschaduw in humusrijke iets zure (bos)grond en wortelen oppervlakkig. Van nature groeien ze langs bosranden.


Sometimes an attached branch that has drooped to the ground will root in damp mulch, and the resulting rooted plant then can be cut off the parent rhododendron. Wanneer u een rhododendron gaat planten zijn er een aantal dingen waar u rekening mee moet houden. Over het algemeen zijn het makkelijke planten, zeker als U ze met zorg hebt aangeplant!


Hoe beter u dat hebt gedaan, des te beter groeien en bloeien deze tuinjuwelen!

Al tientallen jaren is de rhododendron een erg populaire plant in de Nederlandse tuin. Wij hebben veel verschillende en nieuwe soorten. Maar ook de gangbare soorten tegen. Graag willen wij de plant behouden, maar de zaag moet er volledig in. Tot hoever kan ik gaan en kan ik dat het beste eind maart doen?


U bestelt uw rhododendrons rechtstreeks bij de kwekerij. Alle planten komen uit de volle Veluwse grond. De kwekerij heeft ruim vijftien jaar ervaring in het kweken van diverse soorten rhododendrons. Onze planten worden in een pot geleverd.


Voor de planten is dit goe omdat ze in een pot het best kunnen. Onze kwekerij is gespecialiseerd in de meest gangbare rhododendrons. Na jaar ervaring hebben onze rhododendrons een uniek wortelstelsel met zeer veel fijne wortels, zodat de kwaliteit van de plant op een zeer hoog niveau is. Zone is van -29C tot -23C. De beperking ligt dus in de kou, maar ook in hoe warm het worden kan.


Bij ons vindt u de grootste keus in vele verschillende maten en met de mooiste en nieuwste soorten. De planten kunnen afgehaald op de kwekerij of door ons geleverd en bezorgd in geheel Nederland. Te koop prachtige gezonde partij bos rhododendrons. Geen twee rhododendrons uit zaad zijn gelijk en de verschillende kleuren en kleurtinten zijn allemaal het resultaat van kruisingen en selectie.


Dat is een volkomen natuurlijk proces, dat door de mens in de loop der jaren min of meer onder controle gebracht is.

Ideaal is een humusrijke zand- en zandleemgrond met goede drainage. Bij kleigronden voorzie je best onder de plant grin zand of puin om een goede doorlaatbaarheid van water toe te laten. Plant Rododendrons ondiep op licht- tot half beschaduwde plekken tussen heesters en bomen. Grote rhododendrons kunt u uitstekend als solitair, wolk, haag of parkaanleg gebruiken.


Ook in een kleinere tuin komt een deze luxe plant snel tot zijn recht. Waardoor ze mooi vol en breed worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts