dinsdag 10 september 2019

Rosmarinus officinalis

Wir bringen Ihnen feinste lose Tees direkt vom Teebauern. Vind Hier Alles van Officinalis Voor je Dier. Zuivere en Gezonde Natuurproducten bestellen! Breed Assortiment Aan Tincturen.


Salvia rosmarinus , commonly known as rosemary, is a woody, perennial herb with fragrant, evergreen, needle-like leaves and white, pink, purple, or blue flowers, native to the Mediterranean region. De vaste plant met onderaan houtige stengels is oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Europa en Klein-Azië en kan in Nederland gewoonlijk buiten overwinteren. It typically grows to 4-6’ tall in areas where it is winter hardy.


Houd er rekening mee, dat rozemarijn van oorsprong een mediterrane plant is. Rozemarijn helpt bij verkoudhei vermoeidheid en stress. Hij heeft dus een zonnige, beschutte plaats nodig om goed te gedijen. Natuurlijk Gezonde Tincturen Van Verse Kruiden Uit Eigen Oogst!


Rosmarinus officinalis

Hij is ook heerlijk geurend zoals de gewone Rosmarius officinalis die opgaand groeit. Mooi in potten waar hij dan over de randen kan hangen. Staan ze in pot dan is het beter om ze binnen te laten overwinteren.


Na de bloei in april terugsnoeien. Deze bloeiende heester staat graag in de volle zon en beschut uit wind. In Zuid-Europa en andere subtropische gebieden zijn ze in iedere tuin en de wilde natuur te vinden. Daar zie je ook vaak wat er gebeurt als de planten niet goed worden onderhouden. In het Latijn betekent het ‘dauw van de zee’ of zeedauw’.


Rosmarinus is een geslacht uit de lipbloemenfamilie. De plant werd zo genoemd omdat het aan de kust van de Middellandse Zee in grote hoeveelheden voorkomt. It is a bushy, evergreen perennial shrub native to the Mediterranean and cultivated around the world as a medicinal, ornamental, culinary, and essential oil-bearing plant. De mediterrane keuken kan ook niet zonder rozemarijn.


Blue Winter’ vindt haar oorsprong naar alle waarschijnlijkheid vanuit de Alpenlanden. De plant is dan ook erg geschikt als kuipplant of in een border. Een veelzijdig keukenkruid dat behoedzaam gebruikt moet worden bij braden of grillen daar hij een zeer krachtige smaak heeft. Gebruik alleen de verse takken want de.


Rosmarinus officinalis

Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. Het is een langzame groeier. Zorg voor een goede afwatering van teveel regenwater, vooral in de winter. From media Commons, the free media repository. Meer informatie over rozemarijn.


Deze sierlijke tuinplant is goed te gebruiken als bodembedekker en staat mooi als randplant in bloembakken. Vooral mooi als hij over de potrand kan hangen. Bloeit rijkelijk met lichtblauwe bloempjes in het voor en najaar. Wordt veel in de mediterraanse keuken gebruikt bij vlees, vis,gevogelte, pizza enz.


De rosmarinus officinalis , ook wel rozemarijn genoem is een kruipende heester met rechtopstaande stengels. Van maart tot juni bloeit de plant met blauwe bloemetjes. De naam betekent dauw (ros) van de zee (marinus).


Officinalis wil zeggen uit de apothekerswerkplaats en duidt op een vroegere erkenning als geneeskrachtig kruid. Bij bruiloften en begrafenissen gold rozemarijn als symbool voor liefde en gelukkige herinneringen. Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat deze indicaties weliswaar gegrond zijn, maar dat de plant daarnaast andere, zeer bijzondere eigenschappen bezit welke minstens zo waardevol zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts