maandag 30 september 2019

Welke vijverpomp

Hoge kwaliteit waterpompen met lange garantie voor een lage prijs. Kies uit producten vanaf € 165. Bespaar tot wel via kiesproduct. Niet iedere vijverpomp is hier echter voor geschikt. Door bij het zoeken naar een geschikte vijverpomp de filters te gebruiken, kun je gemakkelijk zien welke vijverpomp bijvoorbeeld geschikt is voor de aandrijving van een filter, fontein, beekloop of waterval.


Welke vijverpomp

Lees hier meer over de functie van je vijverpomp. Snelheid vijverpomp variabel regelen? Deel het maximale debiet van de pomp door de maximale opvoerhoogte. Trek voor iedere meter aan te leggen leiding af van het getal gevonden onder punt 5. Welke vijverpomp heeft u nodig ? Er bestaan veel verschillende vijverpompen. De standaard vijverpomp gebruikt u natuurlijk om vuil vijverwater af te voeren naar de vijverfilter en zorgt op die manier voor een heldere vijver.


Een motor van een vijverpomp die continu in gebruik is gedurende het gehele jaar maakt miljoenen omwentelingen per jaar. Daarbij komt nog de voortdurende belasting door vervuiling met nagenoeg geen onderhoud. Hieronder worden deze eisen aan een vijverpomp toegelicht. Denk aan troebel en vies water omdat er te weinig water door de filters stroomt. Een vijverpomp met een te lage capaciteit zorgt voor problemen in de vijver.


Welke vijverpomp

Of een waterval of beekloop dat een miezerig waterloopje is door te weinig pompcapaciteit. Voordat je de vijverpomp gaat kopen is het belangrijk goed na te denken over welke pomp het meest geschikt is. Er zijn vijverpompen die goed werken in een droogopstelling, maar ook pompen die juist een natte opstelling nodig hebben. Daarnaast zijn er modellen die zowel in als buiten de vijver geplaatst kunnen worden. Bij iedere vijverpomp is aangegeven wat de capaciteit is bij welke opvoerhoogte.


Bij de meeste vijverpompen neemt de capaciteit af naarmate de opvoerhoogte stijgt. Daarnaast is het verstandig om het leidingwerk zo kort mogelijk te houden. Een overdaad aan leidingen kan de capaciteit van de vijverpomp aanzienlijk doen afnemen. Van een kamerfontein tot een circulatiepomp, welke vijverpomp u ook zoekt, u vindt ze hier allemaal. Vijverpomp voor uw filter, fontein of waterval.


U kunt nu eenvoudig bepalen welke vijverpomp het meest zuinig omgaat met elektriciteitsverbruik. Door verschillende merken te beoordelen en te vergelijken is eenvoudig vast te stellen welke vijverpomp het zuinigst is. We wijzen u wel op kwaliteitsverschillen bij de aanschaf van een energiezuinige vijverpomp ! Naast het pompvermogen is ook het wattage van de vijverpomp belangrijk.


Dé decoratieve bouwmarkt voor de moderne doe-het-zelver. Indien je Koi karpers wil gaan houden dan kun je overigens sowieso niet zonder krachtige vijverpomp en filterinstallatie. In de praktijk zul je dus in de meeste gevallen een vijverpomp nodig hebben.


Waar plaats je de vijverpomp ? Tegenwoordig kunnen de meeste pompen zowel ín het water als buiten het water (onder de waterspiegel) worden geplaatst. Dit omdat de techniek achter de vijverpomp niet stil staat. Tegenwoordig zijn er nieuwe modellen die regelbaar zijn waarbij ook het stroomverbruik daalt als je de hem langzamer laat draaien, handig in de winter of als je wat minder flow nodig hebt.


Op vijverpomp -expert vindt u een ruim assortiment aan vijverpompen, maar hoe weet u nu welke vijverpomp u moet kiezen? Het uitzoeken van een geschikte vijverpomp bepaalt u aan de hand van de manier waarop u de pomp wilt gebruiken. Wanneer u een schone, heldere vijver wilt creëren dan is een filterpomp de perfecte. Een klassieke filterpomp zeeft gemakkelijk kleine vuildeeltjes uit het water. De pomp wordt geleverd met een lange vijverslang.


Je plaatst de pomp dus waar je maar wilt in de tuin of schuur. Zoals aangegeven is de juiste vijverpomp voor uw vijver afhankelijk van diverse factoren. Zo is uiteraard de grootte van de vijver van belang, maar ook de visbezetting en het doel van de vijverpomp spelen een grote rol.


We helpen u via onderstaand stappenplan snel aan de juiste vijverpomp. Iedere vijver heeft een vijverpomp nodig voor de circulatie van het water. Hierdoor blijft het water namelijk in beweging, behoudt het zijn kwaliteit en kunnen natuurlijke, biologische processen plaatsvinden.


Zo geeft het vijverwater namelijk afvalstoffen af aan de atmosfeer en neemt het gezonde zuurstof en kooldioxide op. Er zijn dus een aantal belangrijke afwegingen bij de keuze van een vijverpomp voor jouw vijver. Wil je de juiste vijverpomp kiezen voor jouw vijver, dan is het belangrijk om rekening te houden met de grootte van je vijver en de visbezetting. De bezetting bepaalt hoe vaak het vijverwater rondgepompt moet worden.


In ons assortiment vindt u vele soorten vijverpompen. Het kan lastig zijn om de juiste pomp te kiezen. Daar helpen we u graag bij! Bedenk eerst nauwkeurig voor welke toepassing(en) u een vijverpomp wilt gebruiken. Toepassing vijverpomp Bij het kiezen van de juiste vijverpomp is de.


Welke vijverpomp

Ten eerste moet duidelijk zijn wat de vijverpomp moet gaan doen en tegen welke prijs. De mogelijkheden zijn: - Een vijver eenmalig leegpompen. Voor dit doel is een dompelpomp geschikt. De aanschafprijs van een dompelpomp is relatief laag maar het stroomverbruik is hoog.


Continu gebruik van een dompelpomp is daarom niet aan te raden. Dit kost alleen maar onnodig stroom en geld. Zorg er dus voor dat je voordat je een vijverpomp gaat aanschaffen weet uit hoe veel liter water je vijver bestaat en wat je precies met de pomp wil gaan doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts