dinsdag 17 september 2019

Tulpen bewaren

De mooiste voorjaarsbloeiers! Keuze uit ruim 1soorten! Niet alle bloembollen kunnen in de grond blijven zitten.


Als je het volgende jaar toch van dezelfde bollen wilt blijven genieten moet je de bloembollen bewaren. Wat te doen vóór het bloembollen bewaren ? Wil je bloembollen bewaren ?

Je kunt ze in principe het hele jaar in de grond laten zitten. Zalig, die kleurrijke tulpen in huis! Ze ruiken heerlijk en fleuren heel de ruimte op.


Dankzij deze tips kun je de prachtbloemen ook langer bewaren. U kunt de bloembollen na de bloei opgraven en bewaren of ze 2-jaar laten zitten. De tulpen zullen wel elk jaar kleiner worden.


Vind de beste selectie tulpen bewaren fabrikanten en ontdek goedkope producten van hoge kwaliteit tulpen bewaren voor de dutch luidspreker markt bij alibaba. Als de bollen goed droog zijn en stevig, dan is de kans aanwezig dat ze volgend jaar nog uitlopen.

Bewaar ze op een koele en droge plek, bijvoorbeeld in een schuur of berging. Wikkel ze in een oude krant, zodat ze droog blijven. Logisch ook: de groene bladeren en stelen en de felle kleuren zorgen voor instant vrolijkheid.


Het woord tulp komt van het woord Tulipa. Tulpen zijn hét symbool van de lente. De botanische tulpen kan je beter laten zitten. Gewone tulpen , kan je er uit halen als het blad geel begint te worden, laat ze ergens onder de struiken verder af sterven om later de grootste bollen er uit te zoeken en in kranten bewaren.


Bewaar alleen de bollen die er lekker rond uitzien, de wat plattere bollen bloeien niet. Tulipa Elisabeth De kloeke, dubbelbloemige Elisabeth valt op met veel bloemblaadjes. De vorm doet aan een pioenroos denken en dat maakt de tulp nog wel het meest bijzonder. Als u in het voorjaar prachtige tulpen in uw tuin wilt hebben is het noodzaak om de tulpenbollen op het juiste moment te planten. Fluwel legt u graag uit wanneer dit is en geeft u nog meer tips voor het planten van tulpen.


ENKELE TULP : Deze soort is de ‘standaard’ tulp en heeft zijn neven zoals de dubbele tulp , lelietulp of mini tulp wereldberoemd gemaakt. De enkele tulp is er zelfs in het diep donkerpaars, waardoor hij bijna zwart lijkt. DUBBELE TULP : De naam van deze tulp spreekt eigenlijk al voor zich. Afgesneden tulpen langer goed houden.


Om afgesneden tulpen langer in een vaas te kunnen bewaren , kun je de stengels diagonaal afsnijden en het bovenste twee derde gedeelte van de bloem in een trechter van krantenpapier wikkelen.

Laat de tulpen twee uur in koel water staan, haal ze vervolgens uit het krantenpapier en snijd de stengels opnieuw af. Nadat u uw tulpen hebt gekocht, zet u ze eerst in wat water zodat ze zich helemaal kunnen volzuigen. Zet je tulpen nadien in een vaas of maak er een mooie creatie van.


Zodra je een bosje in huis hebt staan, kan je humeur eigenlijk niet meer stuk. Maar hoe kun je tulpen langer bewaren ?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts