woensdag 7 februari 2018

Cupressocyparis leylandii

Geen gesjouw, lage prijzen! Hét online tuincentrum met meer dan 10. Haagplanten, zo bij u thuisbezorgd. Binnen werkdagen geleverd.


Cupressocyparis leylandii (haagconifeer) is de snelst groeiende conifeer, zeer geschikt voor hoge hagen! Mei en oktober zijn goede snoeimaanden. Knip de coniferenhaag niet te diep terug, hij zal dan niet meer uitgroeien. Leylandii coniferen met kluit zijn voller en breder dan coniferen die in een pot gekweekt zijn.


Met deze leylandii heb je snel een dichte haag. Door de snelle groei is deze conifeer ideaal om in een korte tijd een hoge haag te maken. De maximale hoogte van de leylandii is meter. De nootka- en montereycipres komen beide van nature voor aan de Noord-Amerikaanse westkust. The Leyland cypress, Cupressus × leylandii , often referred to simply as leylandii , is a fast-growing coniferous evergreen tree much used in horticulture, primarily for hedges and screens.


Cupressocyparis leylandii

Even on sites of relatively poor culture, plants have been known to grow to heights of metres (ft) in years. Deze coniferen zijn ideaal om snel een volledig dichte wintergroene haag mee te planten. Op onze kwekerij worden ze in grote aantallen gekweekt in potten en met kluit, zodat je bij Maréchal altijd terecht kunt voor goedkope leylandii.


Een groei van meter per jaar of meer is voor deze Conifeer niet vreemd. De Leylandii confierenhaag is daarom erg geschikt wanneer men snel een hoge haag nodig heeft. Cuprocyparis leylandii online kopen?


Cupressocyparis leylandii

Het is aan te raden de conifeer twee keer per jaar te snoeien. De eerste keer moet vóór juni en de tweede keer voor eind september. De conifeer zal dan gaan vertakken, waardoor deze mooi dichtgroeit.


Vul het aantal meters in, en zie gelijk hoeveel u nodig heeft per meter, wij gaan uit van per meter tot 1. Deze cupressocyparis leylandii kunnen het hele jaar geplant worden. Is een snelgroeiende conifeer en ontgroeit daarom snel zijn plaats in kleine tuinen. Door te snoeien houd je de haagplant klein.


Hij groeit goed op iedere normale, humusrijke bodem. Vergeet niet om deze plant in het. Vrijwel altijd zijn het soorten die gekruist worden. Als solitaire plant ziet men ze zelden.


Het is een grote en snelgroeiende wintergroene conifeer met een hoog opgaande zuilvormige habitus en lichtgroene tot grijsgroene schubvormige bladeren. Veel tuinliefhebbers vallen voor de wintergroene elegantie waarmee deze coniferen hun tuin verrijken. De ideale vorm van een haag is juist de omgekeerde vorm. Hierdoor krijgen alle delen van de haag zon en licht. Zo kan de plant zich overal goed ontwikkelen en vele jaren mooi blijven.


Deze ziekteverschijnselen komen ook meer en meer voor, wellicht mede door het massaal gebruiken en aanplanten van deze hagen. Het bruin worden (en zelfs afsterven) wordt hoofdzakelijk veroorzaakt door soorten schimmels. De door ons geleverde planten zijn vrij van deze ziekte, maar wij kunnen nooit garanderen dat deze ziekte niet optreedt.


Er wordt dan ook geen enkele garantie gegeven op deze planten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts