maandag 5 februari 2018

Pendula boom

Bekijk ons assortiment online. Boomveiligheid – Onderzoek – Advies. Oudere stammen van de berk worden ruw aan de basis met diepe scheuren en kleuren donker tot bijna zwartgroen. Het variabel gevormde blad heeft een dubbelgezaagde bladrand. De berk heeft een gele herfstkleur.


Ophogingen, bodemverdichting en wisselende waterstanden hebben een slechte invloed op de gezondheid van deze berk.

Zeewind wordt niet goed verdragen. De boom wortelt oppervlakkig. Met kroonreductie maken wij de boom in omvang kleiner. Betula pendula (Ruwe berk) online kopen?


Per opdracht bekijken wij of kroonreductie mogelijk is. Ook geven wij u advies over de maximale reductie die door ons zal worden uitgevoerd. De takken die worden gereduceer zullen worden weggehaald tot de eerste levende zijtak.


Dit doen wij omdat de boom dan weer kan doorgroeien. Hoe kan ik de ‘ Pendula ’ snoeien?

Bij een nog jonge boom dient je een teveel aan takken en twijgen vroegtijdig te verwijderen zodat de overblijvende takken zich optimaal kunnen ontwikkelen. Let er daarbij op dat de hoofdtak in goede verhouding staat met de overige takken. Alle dode takken dienen ook verwijderd te worden tot op het gezonde hout. Verbind nu de palen met de boom door middel van boomband en nagels, deze zijn bij ons te bestellen onder accessoires.


Onderhoud Japanse Sierkers Pendula : De Japanse Sierkers is een makkelijke boom in onderhoud. De Prunus Pendula hoeft niet gesnoeid te worden en behoud zo de natuurlijk vorm. Hij heeft een grote eivormige kroon en een witte bast. Daarom een Ruwe berkenboom kopen bij BetuweBomen. Weliswaar lijkt deze boom op de Himalayaberk.


Hoe moet ik mijn Ruwe berk planten? We hebben voor u een handige aanplant handleiding gemaakt voor het aanplanten. Hier staat uitgelegd hoe om te gaan wanneer de boom is geleverd tot en met het aanplanten.


Door zijn smalle groeivorm is de boom zelfs in kleine tuinen goed toepasbaar. Pyrus salicifolia Pendula – treursierpeer. De pyrus salicifolia is een boom met een geheel eigen karakter. Fijn grijsgroen blad op zeer fijn en dicht vertakt hout. Hij groeit het best op een normale, vochthoudende maar niet te natte bodem met een goed structuur.


Deze plant verdraagt een temperatuur van -°C. Snoeien is bij deze boom niet nodig.

Deze vorm wordt een beveerde boom genoemd. Vaak zie je de boom geënt op stam waardoor de boom vanaf hoogte sierlijk naar beneden gaat hangen. De Moerbei staat graag op een zonnige en beschutte plek in de tuin. Snoei verdraagt de Mooerbei goe maar als treurboom wordt snoeien afgeraden omdat dan de naturlijke vorm vam de boom verloren gaat. De Wilgbladige peer of Treurpeer is een prachtige compacte boom , die heel geschikt is voor de kleine tuin.


Het is een karakteristieke boom met mooie lange overhangende takken, die op plaatsen waar hij zijn natuurlijke vorm kan behouden, wel tot op de grond kunnen reiken. Deze berk heeft namelijk ook de eigenschap dat hij zichzelf heel makkelijk uitzaait en kiemt op de gekste plaatsen. Volwassen berken kunnen tot meter hoog worden en ze zijn snelgroeiend.


Ook is het een opvallende boom , vaak alleenstaan op heidevelden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts