woensdag 7 februari 2018

Groene aanslag tegels

Groene aanslag tegels Tuin. Door het kookwater van de aardappels op je straatje te gooien verdwijnt de groene aanslag binnen een paar dagen en blijft lang weg. Wat moet je doen wanneer er sprake is van groene aanslag of mosvorming op tegels. Juist als de dagen donkerder en korter worden en er veel regen valt is groene aanslag een probleem wat veel voorkomt. De mossen en algen houden water vast waardoor het probleem.


Bovendien werkt dit ook maar tijdelijk, omdat er “sporen” achterblijven en de.

Verdeel het mengsel gelijkmatig over je hele terras en daarna nogmaals met een harde bezem over de tegels. Laat het even inwerken en spoel de tegels af met water. Je zult zien dat alle groen aanslag volledig is verdwenen!


Heb jij ook last van groene aanslag. Tegels is een van de plekken waar dit veel op voorkomt. Dit betekent dat je algen.


Gooi die vuile emmer niet weg, maar gebruik hem om je groene aanslag mee te verwijderen. Je moet overigens dan wel biologische allesreiniger hebben gebruikt.

Dat is namelijk veel beter voor het milieu. Bij de bouwmarkt kan je voegenzand kopen. Algen en mos op terrastegels voorkom je ook door een goede afwatering.


Door regenwater goed in de grond te laten infiltreren en te voorkomen dat het over jouw pad of terras stroomt, vermijd je groene aanslag. Droge tegels en stenen zijn een slechte voedingsbodem voor deze ongewenste plantjes. Wij hebben vandaag de oplossing voor het bestrijden van deze groene aanslag voor je!


Natuurlijk kun je beter proberen om deze hardnekkige groene aanslag te voorkomen. Je sierbestrating wordt poreus, waardoor algen en vuil meer kans krijgen en groene aanslag moeilijker te verwijderen wordt. Gebruik ook nooit chloor of zout, want die verbleken de kleur van je tegels.


Heb je toch vlekken op je bestrating of groene tegels , maak die dan schoon met groene zeep. Terrastegels of klinkers die in de schaduw liggen, hebben al snel een groene gloed te pakken. Het maakt eigenlijk niet uit wat het materiaal is van de bestrating: tegels , klinkers, hout, beton… allen zijn gevoelig voor de groene aanslag. Met dit natuurlijke middel is de groene aanslag op je tegels zo verdwenen!


Nu de dagen korter, donkerder en vooral ook veel natter worden, is groene aanslag een niet te vermijden kwaad. Houten meubilair is mooi en stoer, en als je handig bent heb je wat uitgezocht dat maanden per jaar buiten kan staan. Door langdurige vochtigheid ontstaat er algengroei.


De aanslag verwijder je makkelijk door kokend afgietsel van aardappelen op de groene aanslag te gooien.

Ze zijn namelijk multifunctioneel en werken dus ook tegen groene aanslag op tegels. Gebruik vervolgens een harde bezem om de aanslag van de tegels te verwijderen. Een hogedrukspuit gebruiken kan natuurlijk ook. Strooizout of keukenzout tegen groene aanslag.


Door het over uw tegels en paden heen te strooien zal de groene aanslag snel verdwijnen. Voor het bestrijden en verwijderen van mos en groene aanslag kunt u kiezen voor strooizout of gewoon keukenzout. Delen U kunt uw straten schoon maken met.


Het verwijderen van deze groene aanslag is dan ook echt een klusje voor het voorjaar wanneer je weer gebruik wilt gaan maken van je terras of balkon. Maar onderstaande tips kun je ook gebruiken tegen groene aanslag op de muur of op klinkers, tegels , hout, tuinmeubelen, luifel, parasol of zelfs je cabriodak!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts