dinsdag 27 februari 2018

Iets tegen motten

Bevruchtte vrouwtjes zullen hun eitjes blijven leggen waardoor de motten zichzelf voort blijven planten ookal worden de mannetjes gevangen. Wanneer u middels één van de maatregelen de aanwezigheid van motten vastgesteld heeft, kunt u deze vervolgens met verschillende middelen tegen gaan. Bosje uit de tuin plukken of kopen bij reformwinkel of bloemenzaak, in de kast tussen de motgevoelige (wollen) kleding leggen.


Ruikt ook niet onaangenaam. Ze vliegen overal naar toe en steken donker af tegen een wit plafond.

Motten kunnen erg vervelend zijn in huis. Een mottenplaag is moeilijk te bestrijden. Als er eenmaal veel motten in huis zijn dan lijken ze overal vandaan te komen. Dat terwijl er methoden zijn om motten te bestrijden. Allereerst moet je weten dat motten uit larven voortkomen.


Preventief optreden tegen de kleding mot of direct bestrijden kan veel kosten en ergenis besparen. Via Natuurlijke middelen tegen motten of Chemische middelen tegen motten , krijgt u al onze mot bestrijdings-artikelen te zien. Op deze pagina wordt uitgelegd hoe motten te voorkomen en te bestrijden.

Voorkomen is natuurlijk beter dan bestrijden. Daarom een aantal tips om motten weg te houden uit uw woning. Kijk tweedehands wollen kleding, bont, wollen dekbedden, etc. Zet een dichte kartonnen doos met een pluk wol in de kast. Maak hierin gaatjes van ongeveer centimeter en vang zo de larven.


Haal iedere week de val leeg en ververs de vulling. De geur van laurier, cederhout, kamfer, vlierbloesem of lavendel verdrijft motten. Bewaar uw kleding in een goed gesloten kast.


Hang de kleren niet te dicht op elkaar. Kleding moet regelmatig worden gedragen, gelucht en uitgeklopt. Dan heeft men minder last van motten. Kleding die je vaak draagt, en dus vaak in het zonlicht komt, zal ook niet zo snel door motten beschadigd worden.


Wat te doen tegen motten in huis? Wat doe je tegen motten in je voedselvoorraden? Wat kun je doen tegen motten in de kast? Onze professional weet meer.

Iets tegen motten ondernemen? Twee soorten motten kunnen je woning of bedrijf teisteren: kleermotten of voorraadmotten. Er wonen twee motten , in me ouwe jas. We kennen het schattige lied van Doris allemaal en zingen vrolijk mee.


Deze twee motten leggen eitjes waaruit larven komen. Tegen motten kun je verschillende chemische middelen kopen. Koop alleen middelen die zijn toegelaten door het Ctgb en koop nooit iets waar de ingrediënten niet op staan. Hieronder geven we verschillende stoffen met toelating tegen motten. Volg altijd de nauwgezet de gebruiksaanwijzing.


Begin zomer vond ik voor het eerst gaatjes in mijn kleding. Al snel heb ik allerlei artikelen gekocht tegen motten : mottenval met plaklint, cederhout en heel veel mottenballen neergelegd. Ook heb ik alle kleding uit de kast gehaal alles gewassen en de kast schoongemaakt. Nu is het twee maanden later en ik blijf nieuwe motten in de val vinden.


HGX mottenballen is dé oplossing om iets tegen motten in huis te doen. Daarnaast bestaan er enkele manieren waarop u zoveel mogelijk kunt voorkomen dat motten uw huis binnenvliegen. Minder aantrekkelijk voor motten. In de kledingkast of op zolder is het vaak donker en erg rustig, waardoor de motten ongestoord hun eitjes kunnen leggen. Geur is aangenaam, in begin iets te sterk.


Je kunt kleding gordijnen, tapijten en beddengoed tegen motten en mottenplagen. Een foto uploaden of iets maar weet niet hoe dat moet. Er bestaat ook een soort plakplaatje tegen. Met cederhout kan je preventief optreden tegen motten en dus ook je kleding beschermen. Maar er is ook goed nieuws!


De kamferachtige etherische olie die in cederhout zit, verspreidt een karakteristieke geur die motten afstoot. Net daarom werden vroeger bijvoorbeeld scheepskisten en deurkozijnen uit cederhout gemaakt. Overlast van motten is niet leuk en daarom moet u de motten bestrijden. In onze shop vindt u veel producten tegen motten.


Dit middel tegen motten zorgt dat je er binnen de kortste keren van af bent! De motten worden door de feromonen aangetrokken en lopen of vliegen daardoor zelf in de val. Daar blijven ze vervolgens plakken. Na gebruik kun je de lijmstrips gewoon weg gooien. Daarbij is het middel een geconcentreerd plantensap (Afrikaanse margriet) en dus echt 1 biologisch.


Vergelijk het met een brandnetel. Wollen kleding beschermen tegen motten. Er zijn in Nederland drie soorten motten die dol zijn op wol, zijde, kasjmier en andere textiel: de kleermot, de pelsmot en de bruine huismot.


Ze wonen het liefst op donkere plekken, zoals je.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts