maandag 26 februari 2018

Eetbare zaden

Vogelhuisjes, duurzame moestuinbakken, insectenhotels, tuingereedschap en meer. Alle soorten zaden online. In dit artikel noem ik enkele kenmerken van eetbare zaden. Er wordt in de culinaire wereld slechts weinig verschil gemaakt tussen noten en zaden.


De verschillen tussen noten en zaden zijn met name dat noten over het algemeen groter zijn dan zaden , en dat zaden vaak wat meer werk vereisen voordat je ze kunt eten. De hoeveelheid verschillende zaadsoorten is nagenoeg oneindig, want iedere plantensoort plant zich voort… Echter is niet iedere soort pit of zaad eetbaar. Hierbij een lijst met de populairste eetbare pitten en zaden : 1. Zaden van de meest bijzondere groentes, vruchten, kruiden en noten. Voor in de tuin, in een pot op het terras, als kamerplant of in een kasje.


Wilt u ook graag uw moestuin uitbreiden met eetbare bloemen, zodat u echt iets speciaals op tafel kunt zetten? Eetbare bloemen zaden bestellen. Bestel dan direct uw favoriete eetbare bloemen zaden door deze in uw winkelmandje te plaatsen. Zodra u heeft afgerekend kunt u de eetbare bloemen zaden binnen enkele dagen bij u thuis verwachten.


In dit hoofdstuk staan de planten, die wij in ons sortiment hebben. De aardbeien vertegenwoordigen een historisch en modern sortiment. Sommige soorten zijn schaars en de vraag is groot. Zaadmengsel eetbare bloemen kruiden zaden kopen bij ZadenKopenOnline. Hier plukt u de vruchten van!


Voor veel van de eetbare bloemen geldt dat je ze vroeg in het jaar (maart, april ongeveer) al onder glas kunt telen. Wil je ze direct in de grond telen, dan begin je daar vaak iets later mee. Het is belangrijk dat je van tevoren alle informatie hebt over je zaden en het kweken van je eetbare bloemen.


Op deze pagina vind je een overzicht van zadensoorten en pitten die eetbaar zijn. De indeling is alfabetisch op de naam van de zaden zoals die meestal gebruikt wordt. De links bij de eetbare zaden verwijzen naar uit gebreide informatie en gegevens. Wat zijn eetbare zaden en pitten? Duurzame tuinproducten, zoals moestuinbakken, tuingereedschap, kweekspullen enz.


Deze zaadsticks met zaden van eetbare bloemen zijn leuk voor jezelf of als voordelig duurzaam cadeautje. Ze vormen nochtans een bron van allerhande vitaminen en mineralen die een positieve invloed hebben op onze algemene gezondheid. Van vele zaden wordt ook olie geperst die koud of warm kan gebruikt worden.


Eetbare zaden

Kruiden, groenten en kiemgroenten, die vind je hier! Het is erg leuk om onbespoten en met liefde opgekweekte groente en kruiden te oogsten. Als je een grote portie wilt (1tot 5gram) van een van deze soorten, kijk dan bij “grootverpakkingen”.


Vraagt u zich af welke zaden je kan eten? Misschien heb je gehoord dat eetbare zaden goed voor je zijn? Maarts viooltje Een heerlijke voorjaarsbloeier, geschikt voor een plek in de halfschaduw. Een vaste plant die zich met de jaren verder verspreid door de tuin.


Eetbare zaden

Al onze producten worden grondig gecontroleerd door diverse Europese overheden. Onze biologische producten zijn gecertificeerd onder het nummer BE-BIO-02. Gemixte zaden van smaakvolle aromatische kruiden en diverse eetbare bloemen.


Het ziet er mooi uit in je tuin, en ook op je bor want je kunt het gewoon eten! Vooral de jonge bloemen, als ze net uit hun knoppen zijn of nog voor een deel in de knop, zijn heerlijk smaakvol. Hieronder vind je een selectie smakelijke eetbare wilde planten. Disclaimer: De hieronder gegeven informatie en suggesties zijn puur informatief.


Cruydt-Hoeck kan op geen enkele wijze verantwoordelijk worden gehouden voor de het consumeren van planten of delen daarvan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts