woensdag 21 februari 2018

Hedera helix kamerplant

Kies zelf het bezorgmoment en laat de Hedera Helix zonder gesjouw thuisbezorgen. Hét online tuincentrum met meer dan 10. Ruim keuze, goedkoopste bezorging. Mix van Kamerplanten van €49.


Altijd de goedkoopste dagdeals.

Vind jouw deal van de dag op Telegraaf Aanbiedingen. De dagaanbieding site van Nederland! De grond van de Hedera kamerplant dient ten alle tijden lichtvochtig te zijn.


Voorkom bij het watergeven dat er zich een laagje water aan de onderzijde van de plantenpot vormt. Dit kan op den duur wortelrot veroorzaken doordat de wortels dichtslaan bij te veel water. Bekijk het product online of kom naar één van onze winkels.


Klimop als kamerplant , verzorging, standplaats, planten en vermeerderen van hedera helix In dit artikel uit de serie kamerplanten lees je alles over de bekende Kamerklimop, hedera helix , de grondbedekker, klim- of hangplant met de prachtige bonte, witgroen gevlekte bladeren.

Lees hier hoe de klimop voor een gezond binnenklimaat kan zorgen. De klimop is een bovengemiddelde luchtzuiverende kamerplant wat betekent dat deze plant COeffectiever omzet in zuurstof dan andere planten dit kunnen. Zet of hang de plant op een lichte plaats. Een wat donkerdere plaats is eventueel ook geschikt. Mooie grote Hedera Helix Wonder kamerplant online kopen bij 123planten.


Deze grote hangplant is een ware eyecatcher in de woonkamer. Hedera of edera is de naam die klimmende en zich vasthechtende planten bij de Romeinen kregen, het zou afgeleid kunnen zijn van ghed (omklemmen). Helix wil zeggen spiraal en verwijst naar de spiraalachtige groei. Klimop Hedera helix : Klimop is enerzijds een geweldig aantrekkelijke klimmer, anderzijds kan deze plant heel wat schade aanrichten en zijn er minstens evenveel haters als liefhebbers Lees meer Kamerplanten die weinig onderhoud vragen en eenvoudig te houden zijn in de huiskamer.


Hagen, zo bij u thuisbezorgd. Topkwaliteit Haagplanten van onze eigen kwekerij in Udenhout. Binnen werkdagen geleverd. Tuinierplezier begint hier op Bakker.


Meestal zijn de hedera ’s nog voldoende vochtig bij aflevering en hoeven niet direct water te krijgen. Houd dit wel in de gaten, want de potten met hedera warmen bovengronds sneller op, en voorkom dus uitdroging.

Deze klimop heeft zijn populariteit te danken aan zijn snelle groei en de relatief gunstige prijs. Met zijn kleine, wintergroene blad wordt de Helix vaak gebruikt om gaaspanelen en tuinschermen mee te bedekken. Deze worden geen klimop genoemd omdat het geen klimmers zijn. Het is een snelle groeier, die weinig verzorging vraagt. De botanische naam van Klimop is Hedera helix maar de synoniemen Hedera acuta, Hedera arborea, Hedera baccifera en Hedera grandifolia worden ook gebruikt.


De geslachtsnaam Hedera is de oude Latijnse naam voor Klimop. De soorttoevoeging Helix is afgeleid uit het Oudgrieks en betekent “spiraal”, een verwijzing naar de. Een Klimop laat zich makkelijk leiden langs elk object en figuur, dus laat je creativiteit de vrije loop of maak een mooie plantenmuur vol Hedera ’s. Als Klimop buiten niet verder kan groeien, dan is de plant volwassen en krijgt hij takken zonder hechtwortels, het blad krijgt een ruitvorm en de Hedera gaat bloeien en vormt bessen. Deze hedera soorten komen het meest voor in Europa.


De hedera planten die in ons werelddeel wellicht het bekendst zijn, is de Hedera Helix en Hedera Hibernica. De hedera hibernica planten worden bij Mijnhedera veruit het meest verkocht, vanwege de snelle groei en mooie groene kleur. De ideale hedera plant voor het bekleden van gaas schuttingen. De plant groeit op vochtige, voedselrijke grond langs muren en tegen bomen waaraan de plant zich met korte hechtwortels vastklampt.


Klimop ( Hedera helix ), ook wel eiloof, (boom)veil of ifte genoem is een groenblijvende, houtige liaan uit de klimopfamilie (Araliaceae). De Hedera , ook wel ‘klimop’ genoem is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts