donderdag 15 februari 2018

Groenten februari

Met de groentekalender van Velt ontdek je per maand van welke groenten je kunt genieten. Het is dus niet altijd precies te zeggen welke groenten op welk moment het best groeien. Door slecht weer kan een oogst verloren gaan of door gunstig weer kan een andere groente (geen seizoensgroente) het plotseling goed doen. De seizoensgroenten februari zijn deze maand aan de beurt. Hieronder vind je algemeen overzicht van de groenten per maand.


Wil je weten wat je ermee kunt doen?

Klik dan op de naam van de groente! Moestuin in februari De moestuin in februari Februari is een maand van koude en wispelturige weergoden, want ook in deze maand kan het nog flink koud worden. Februari moestuintip: verbeter je grond Vruchtbare grond is goed voor de grootte, opbrengst en kwaliteit van je groenten. Breng zo mogelijk om de twee of drie jaar op de helft of een derde van je gron goed verteer organisch materiaal aan. Knollen, kolen en bladgroenten: ze zijn nu op hun lekkerst.


Verwerkt in een heerlijk stoofpotje, of ouderwetse puree… overheerlijk! Maar ook de volgende groenten vieren deze maand hoogtij. In februari maak je heerlijke stoofpotjes met wortelen, ajuin, aardappeltjes en rapen.


Of kies voor een lekker ouderwetse puree met rode kool en worst.

Groenten kweken in februari – beschutte teelt. Is fermenteren -Bokashi- een milieuvriendelijk alternatief voor composteren? Laatste bericht van dewulf Peter. Veldsla : voor dummies, half gevorderden en gevorderden.


De ene keer hebben we een koude, en de andere keer een warme zomer. Op de handige kalender van Lekker van bij ons vind je alle seizoensgroenten die ons landje te bieden heeft. Ontdek hier wanneer je van welke groenten kan genieten! Hoewel de meeste groenten en veel fruitsoorten het hele jaar verkrijgbaar zijn, hebben groenten en fruit toch hun eigen seizoen. Carrefour lanceert nieuw assortiment zakken voor groenten en fruit.


Deze zakken zijn gemaakt van zeeafval en kunnen gebruikt worden door consumenten voor hun boodschappen en groenten en fruit in bulk. Welke groenten lenen zich om te vervroegen? Aardappelen: februari starten in de kas of tunnel t. Na het planten in de kas in februari is afdekken met vliesdoek een aanrader.


Met folieafdekking kan je starten begin maart. Natuurlijk is voorkiemen bij een vroege teelt heel belangrijk. U ontvangt van Zaaikalender.


Wat kun je nu zaaien met daarbij handige tips en commerciële uitingen voor relevante. Verwerkte groenten maken het je ook makkelijker om de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten (3g) te eten.

Voorraad Kalender Februari. Heb je je groenten goed bewaard dan kun je naast wat je nu nog oogst nog genieten van deze groenten. Werken in de moestuin in december.


De groenten die je hieronder vindt zijn de groenten die uit Nederland komen en op dat moment beschikbaar zijn. Elke maand mag dan wel aardappelmaand zijn, toch zijn er andere groenten die je enkel in februari het beste kan verorberen. Rammenas, pastinaak en knolselder zijn eerder ondergewaardeerde groentesoorten die in februari wel op het menu staan: tijd dus om eens te experimenteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts