maandag 5 februari 2018

Winterharde groenblijvende tuinplanten

Topkwaliteit tuinplanten , voordelig en zonder gesjouw thuisbezorgd. Hét online tuincentrum met meer dan 10. Winterharde planten vanaf €49! Vergelijk alle soorten op Beslist. Deze vaste planten bloeien per soort gemiddeld maar zo’n drie weken, voor de rest moeten ze het hebben van hun blad.


Er komt steeds meer keuze in groenblijvende vaste planten. Houd je meer van groenblijvende planten die van nature een mooie vorm hebben of die je makkelijk in vorm snoeit? Check dan onze wintergroene toppers die makkelijk in vorm blijven! Voor wie een groenblijvende erfafscheiding wil maken, hebben we ideeën. Op zoek naar winterharde tuinplanten ? Intratuin heeft de mooiste planten voor je tuin klaarstaan.


Kijk rond en laat je inspireren, op de website of in een van onze winkels. Je vindt altijd wel een winterharde plant die in jouw tuin kan groeien én precies jouw smaak is! Kies dan voor één of meerdere wintergroene klimplanten. Een leuke eigenschap van deze groenblijvende winterharde potplant is dat de bloeiperiode lang is.


Zo kun je van mei tot en met oktober genieten van de felroze bloemen. Om zo lang van de bloemen te kunnen genieten is het wel aan te raden de uitgebloeide bloemen tussendoor steeds te verwijderen. Een tuin zonder groenblijvende planten kan ’s winters helemaal kaal worden. Niet alle groenblijvende planten vormen bloemen. Deze groenblijvende winterharde plant heeft in de winter niet alleen groene bladeren, maar ook mooie rode besjes.


Vogels zijn niet zo dol op de besjes van de skimmia, dus deze zullen de plant niet kaal eten. Zo zal de plant gedurende een lange periode kleur toevoegen aan de wintertuin. Structuren in de tuin creëer je vooral door groenblijvende hagen en heesters.


Winterharde groenblijvende tuinplanten

Tuinplanten van Tuincentrum. Niet elke tuinplant is geschikt voor iedere tuin. Sommige tuinplanten willen bijvoorbeeld graag een kleigron andere tuinplanten doen het het best op zand. Planten die in de winter ook groen zijn, geven structuur aan een kale oppervlakte en zijn een vaste waarde het hele jaar door.


Ze worden toegepast om jaarrond voor privacy te zorgen. Groenblijvende leibomen zijn leibomen die ook in de winter een groene aanblik geven. We kunnen deze verdelen in een aantal loofbomen en naaldbomen. Soorten groenblijvende struiken. Struiken die hun blad behouden zijn bijvoorbeeld de bekende Buxus, coniferen en andere haagplanten.


Winterharde groenblijvende tuinplanten

Voor een mooie groene omlijsting van uw tuin of tuinkamers kunt u kiezen voor haagplanten als Buxus, Taxus, hulst, Ligustrum of olijfwilg. Deze laten zich allemaal als haag snoeien. Bladhoudende heesters kunt u in borders en perken combineren met bladverliezende struiken en vaste planten. Maar wintergroene heesters zijn ook fraai als haag, bol of blok. Zet groenblijvende heesters altijd op een beschutte plek.


Dit houdt in dat de tuinplanten in ons klimaat zonder enige bescherming tijdens vorst goed kunnen overleven. Niets zo triestig als een kale, dorre tuin in de winter. Plant daarom groenblijvende heesters die ook tijdens de koude wintermaanden groen blijven.


Naast deze top zijn er uiteraard nog vele andere soorten verkrijgbaar. Bezoek onze tuinplanten afdeling voor nog veel meer winterharde én wintergroene tuinplanten ! Het wordt stilaan tijd om de niet winterharde kuipplanten en bloembollen naar binnen te brengen. De dahliastengels kan je afknippen en de knollen uitgraven.


Laat ze eerst nog wat drogen op een krant en vervolgens in een doos met turfmolm vorstvrij in het donker bewaren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts