maandag 13 april 2015

Barnsteen herkennen

Barnsteen herkennen

Edelsteen kralen groothandel. Er is geen minimum order hoeveelheid. De kleur en de vorm kunnen vrijwel exact worden nagemaakt.


Barnsteen herkennen

Om het verschil met barnsteen te herkennen kan de fenolhars verhit worden. De geur die de namaak verspreid zal ruiken naar verbrand plastic in plaats van de geur van dennen. Kaasstof wordt veel gebruikt voor barnsteen met een melkachtig gele kleur. Kopal kan in leeftijd variëren van enkele honderden jaren tot meerdere miljoenen jaren oud.


Een andere aard van bewerkte barnsteen is wanneer barnsteenpoeder wordt verhit en vervolgens wordt samengeperst tot kralen, de zogenaamde “geperste barnsteen ”. Deze kralen zijn te herkennen aan het feit dat ze heel gelijkmatig zijn en allemaal exact hetzelfde. Dan is er nog een variant waarin stukjes barnsteen in kunststof worden ingekapseld. De Nederlandse naam voor amber is barnsteen en heeft te maken met het woord ‘barnen‘ wat ‘branden’ betekent.


Barnsteen is heel oud gefossiliseerd hars van naaldbomen. Doorzichtige barnsteen wordt algemeen het mooist gevonden en is het kostbaarst. Mineralogisch bezien heeft barnsteen een amorfe structuur. Fobieën en irrationele angsten verdwijnen en maken plaats voor vertrouwen en vredelievendheid.


Het verschil is te onderscheiden door verbranding. Fenolhars ruikt naar verbrand plastic in plaats van de barnsteen dennengeur. Het is iets zwaarder dan barnsteen en is ook door zijn plastic geur bij verbranding te herkennen. Het soortelijk gewicht van barnsteen is veel lager dan dat van een echte steen.


Onderzoek je steen op het ontbreken van persnaden. Copal is jonge barnsteen variant. De steen is doorschijnend tot opaak. Hoe hoger de temperatuur, hoe donkerder het resultaat.


Geperst barnsteen is vaak te herkennen aan de ‘schilfers’ die er in zitten zoals op de foto’s goed te zien is. Dit geperste barnsteen wordt veel gebruikt in sieraden. Met de geur kun je makkelijk herkennen of barnsteen echt is. Met een hete naald kun je ook prima controleren of de barnsteen echt is.


Vandaag ga je leren wat een barnsteen baby ketting is en hoe je deze kunt herkennen. Maar wacht, er is nog meer! Aan het einde van deze blog, vind je een gratis lijst van kettingen die wij voor jouw hebben uitgekozen.


Amber wordt heel veel nagemaakt. Ook hebbe voorwerpen van kunststof vaak een giet- of perslijn. Ook de naam ambersteen, afgeleid van de Engelse benaming amber, wordt ook wel gebruikt. Als het gaat om barnsteen , kan het ook kopal zijn. Kopal is een lichtere soort barnsteen en het is ook veel jonger dan echte barnsteen.


Ik heb een enorm zwak voor barnsteen maar die kleuren staan mij nou net voor geen meter. Blauwe barnsteen wordt vooral in de Dominicaanse Republiek gevonden. Waar kun je barnsteen dan wel aan herkennen ? Hoe kun je barnsteen herkennen.


Met een doekje en wat spiritus kunt u barnsteen snel en makkelijk schoonmaken, maar in de meeste gevallen zal lauwwarm water ook volstaan. Om barnsteen weer mooi te laten glanzen poetst u het na met een zeer zachte doek zoals een microvezeldoek of wollen. Een zeer populair verhaal over de herkomst van barnsteen is de Litouwse legende van koningin Jüratè en de visser Kastitis.


Jüratè woonde in een prachtig kasteel van barnsteen op de bodem van de Baltische zee, waar ze heerste over het water en alle levende wezens daarin. Op een dag werd haar vreedzame leven verstoord door Kastitis, een visser.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts