maandag 20 april 2015

Vlier kopen

Wir bringen Ihnen feinste lose Tees direkt vom Teebauern. Top merk Superfoodme Voor slechts EUR 14. De struik is makkelijk en onderhoudsvriendelijk, maar kan zonder snoeien groot worden (tot wel meter). De bladeren zijn zwart van kleur en passen mooi bij de roze schermbloemen.


Snoeien om hem in model te houden kan hij goed verdragen. De Zwarte vlier is een vrij snelle groeier, die uitgroeit tot een hoogte van 300cm. De gewone vlierbes is een vrij grote struik van ongeveer twee meter hoog.


Gewone Vlierbes Sambucus nigra. Deze struik heeft frisgroen blad en bloeit met schermen van. Een vlier wordt vrij breed (tot meter) en groeit met overhangende takken, voor een smalle haag is deze niet geschikt. Ga je de zwarte vlier kopen ? Tip: Combineer de vlierbes eens met andere inheemse haagplanten, zoals de meidoorn, het krentenboompje of de sleedoorn.


Vlier kopen

Erg mooi, vandaar ook dat we een haagpakket voor een gemengde inheemse boerenhaag hebben samengesteld met deze soorten. Nà de bloei verschijnen in september en oktober zwarte trossen van kleine bessen. Vogels en dan vooral de spreeuwen zijn er gek op.


Je kunt gekweekte vlierbessenstruiken kopen. In het wild worden ze door de vogels verspreid. Er staan dus stekken genoeg, maar die geven een lagere opbrengst dan de gekweekte variant. Vlier laat zich ook makkelijk vermeerderen door een winterstek. Over stekken kun je heel ingewikkeld doen.


Het principe voor de vlier is simpel. Het blad is erg mooi, fijn ingesneden en niet zo grof als de andere soorten. Na de bloei volgen de zwarte bessen die men gebruikt voor vlierbessensap. Onze vlierbessen zijn puur en natuurlijk en bevatten geen toevoegingen. De Sambucus Nigra Black Beauty ofwel de Zwarte Vlier krijgt donkerrood tot donkerpaars blad met zachtrose bloemen in juni.


Vlierbessen kan je ondermeer gebruiken als winterse kruidenthee. Daarna draagt hij zwarte eetbare bessen. Bekijk een grotere versie van deze afbeelding reacties. De gewone vlier (Sambucus nigra) werd vroeger gezien als een heilige struik.


Vlier kopen

De vlier , een column van Fred de Vries. Je moest respect tonen als hij in je tuin stond en je moest de goden niet verzoeken door hem om te willen kappen. Van Juni tot Augustus bloeit de vlier met opvallende grote witte bloemen die in schermen aan de struik komen en veel dieren aantrekken. Vlier groeit goed op elke voedselrijke bodem en is tolerant voor bijna alle bodemcondities.


Hij verkiest vochtige, humusrijke en leemhoudende bodems en is een indicator van stikstof- en fosforrijke plaatsen. Vaak op verstoorde en ruderale terreinen, aan bosranden, in struwelen, langs oevers en in hagen en houtkanten. Bestel direct online of bezoek ons tuincentrum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts