dinsdag 28 april 2015

Bonte wilg op stam

Plan een werkplaats afspraak in! De inruilwaarde van uw auto weten? AutoTrack: dé autowebsite van NL! Boek het Dvc Samui (op), Chaweng Beach. U krijgt direct een bevestiging.


In het voorjaar geeft hij roze katjes en in het najaar is hij nog steeds prachtig met rode takken.

De hoogte van de boom hangt af van de hoogte van de stam waarop hij geënt is. Deze boom is geschikt voor de kleine tuin en is winterhard. Het is een snelle groeier, die jaarlijks teruggesnoeid kan worden. Dit de bekende bonte wilg die we in veel tuinen tegen komen. De kleine blaadjes hebben diverse kleuren in zich.


Groen, wit en rose maken dit tot een met recht bont wilgje. Deze cultivar is zeer geschikt voor het maken van vormen. De twijgen kun je alle kanten op laten groeien.

Je kunt kiezen wat voor soort kroon de struik krijgt. Vooral de bladeren in de toppen van de jongste scheuten hebben de roze kleur. Al die kleuren bij elkaar zorgen voor een schitterend en opvallend boompje. Het blad is smal lancetvormig. Deze ‘bloemen’ geven een zoete honinggeur af dat als lokaas werkt voor bijen en vlinders.


De bonte wilg op stam kan op vrijwel iedere plaats in de tuin of in een bloempot op het terras staan. Bekijk het product online of kom naar één van onze winkels! Voordelige staffelprijzen Lage verzendkosten gratis afhaalpunten. In de winter verliest hij zijn bla maar behoudt toch zijn sierwaarde door de ietwat rode takken. U kunt deze Wilg ook prima in een plantenbak houden.


De Wilg staat graag in vochtige grond op een plek in de zon of half schaduw. Deze planten staan in pot en kunnen dus nu al geplant worden , hebben witbont blad met roze groeitoppen en houden vrij lang hun blad in het najaar. De Bonte Wilg vraagt weinig.


De bladeren hebben een lichtgroene kleur met soms een roze tint en witte spikkels. De bonte Japanse wilg is een kleine boom (geënt op stam ) of middelgrote struik met opgaande takken. Salix Hakuro Nishiki op Stam.


Zeer opvallende bladkleur.

Verdraagt goed zeelucht en luchtverontreiniging. In je tuin is de wilg een welkome aanwinst. De wilg is makkelijk, decoratief en geschikt voor zowel de grote als de kleine tuin. Het is verstandig om alle soorten wilgjes op stammetjes jaarlijks te snoeien , hierdoor blijven ze mooi en gezond. Als een gecultiveerd wilgje op een stammetje begint uit te lopen op de stam , haal die scheuten dan direct weg.


Deze scheuten zijn zgn wilde scheuten die (te)veel voeding en vocht wegnemen van de ent. Dit kan tot gevolg hebben dat de ent het loodje legt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts