dinsdag 11 oktober 2016

Rode peper plant

Fill Your Cart With Color today! Lowest Prices on Top Items. Save Money with eBay Deals. Inspired by Trending Stories. Teelt tips voor spaanse pepers in de moestuin.


Op deze foto van een volwassen Aji Blanco Cristal kun je dat nog een beetje zien: de onderkant is kaal tot aan de vertakking (bij de rode peper die horizontaal hangt). Dus alle diefjes, blaadjes en slappe stengels die onder die vertakking groeien blijf ik verwijderen. Rode pepers dienen vanaf begin maart gezaaid te worden. In eerste instantie dien je de rode pepers te laten kiemen, dit kiemen van de rode pepers doe je door de rode peper zaadjes in een zaaibakje of lege eierdoos, welke gevuld is met zaaigron op ongeveer 1cm diep te stoppen. Besproei de zaaigrond met een plantenspuit.


Deze peper is afkomstig van planten van het geslacht Capsicum uit de nachtschadefamilie (Solanaceae). Het zijn misschien niet de eerste planten waar je aan denkt om te kweken, omdat ze niet zo makkelijk zijn. Spaanse peper komt oorspronkelijk uit Midden-Amerika. Maar, met een beetje geduld kunnen.


Die hete smaak wordt veroorzaakt door de stof capsaïcine. Hoe meer capsaïcine een peper bevat, des te heter de peper. De hete peper plant komt uit de nachtschade familie, net als bijvoorbeeld de aardappel en de tomaat.


Waar kun je rode peperplanten kopen? Daarnaast kun je bij de bekende tuincentra dergelijke plantjes aanschaffen. Hoe moet je een peperplant stekken?


Als je peperplantjes wilt vermeerderen moet je een jong deel van de peperplant stekken. Peper groeit als bessen aan de tropische peperplant , Piper nigrum. De scherpe smaak van zwarte peperkorrels ontstaat door het bestanddeel piperine. Peper bestaat in verschillende kleurvarianten, zwart, wit en groen.


Rode en roze peperkorrels zijn doorgaans geen peper maar komen van een ander soort plant. Afhankelijk het ras paprika of chili peper plant en van de hoeveelheid licht en warmte dat de planten krijgen duurt het ongeveer tot maanden voor je ze kan plukken. In principe kan je de paprika of chili peper oogsten vanaf het moment dat de maximale grootte is bereikt.


De peper komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en behoort, net als de aardappel en de tomaat, tot het Capsicum geslacht. We kennen ook groene peper , dit is eigenlijk een onrijpe rode peper en is daarom langer houdbaar. De rode Jalapeno Mexicaanse peperplanten zijn geschikt voor de teelt onder glas en folie, en beperkt te kweken buiten op een zonnige en beschutte plek in de tuin of balkon. Als je vervloekt bent, strooi dan Rode Peper rond je huis om deze te verbreken. Rode Pepers worden ook gebruikt in liefdesbezweringen om de beoogde partner in vuur en vlam te zetten, of om je ervan te verzekeren dat de liefde die je vindt heet en vurig is.


De peperplant komt van oorsprong uit India en Zuidoost-Azië. Maar ook in Zuid-Amerika komen ze volop voor. De kleine hete vruchten worden vaak ook chili’s genoemd. De rode pepers doen denken aan bloedkoralen gelukshangers en staan dan ook symbool voor geluk, gezondheid en voorspoed. Trivia Pepers zouden bescherming bieden tegen ontrouw.


Rode peper plant

Het zit vol vitamine C en capsicum, relatief meer dan in sinaasappel. Van capsicum worden ook medicijnen gemaakt tegen verkoudheid. Capsaïcine is de stof die scherpe smaak geeft aan de rode peper. De grote peperplant buiten in de hoge moestuinbak (er is ook nog een kleintje, nauwelijks zichtbaar, rechts vooraan) is niet zo hoog als mijn binnenplant, maar wel een stuk voller en breder. Hier zit nu één rood pepertje in en ontelbaar veel groene.


Ik besloot om alle rode pepers te plukken: stuks! Bekijk het product online of kom naar één van onze winkels, waar we je graag verder helpen. Bestel snel en eenvoudig alle producten voor in je tuin en huis.


Rode peper plant

Bijvoorbeeld bloempotten, tuingereedschap of vogelhuisjes. Rode , gele en oranje pepers kunnen worden gedroogd. Het gaat het best bij pepers die een wassige schil hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts