donderdag 13 oktober 2016

Smalle border

Een beplantingsplan houdt in dat je van tevoren een duidelijk plan maakt over hoe jij jouw border (in dit geval dus een smalle border ) inhoud gaat geven. We geven je hieronder een aantal tips voor het maken van een beplantingsplan voor een smalle border. De smalle border lijkt mij persoonlijk niet te druk hierbij, maar het blijft een kwestie van eigen voorkeur. Een afscheiding met Verbena is natuurlijk ook prachtig en heeft een luchtige uitstraling. Aan de achterzijde afgesloten door een muur of een strak geknipte haag en aan de voorzijde grenzend aan een siergazon.


Als er voldoende ruimte is kunt u een dubbele border ontwerpen, met een pad in het midden. Koop nu de Borderpakket Smalle border in paars vanaf € 7per stuk bij Directplant! Voordelige staffelprijzen Lage verzendkosten gratis afhaalpunten. De ene kant ligt de border tegen de muur van het huis waar ook een venster in zit van m. Een klassieke border is een vrij smalle , rechthoekige strook beplanting.


Heeft er iemand enig idee welke vaste planten ik zou kunnen gebruiken. Mogen nogal speciale planten zijn. Hou van wit, paars, blauw, vuil roos. Als je een nieuwe tuin gaat aanleggen is het verstandig om een goed plan te maken voor de beplanting.


Smalle border

Bekijk en bestel de mooiste borders voor je tuin! Deze blauwe en paarse border kost €3per m² (1×meter) en kun je bestellen via directplant. Het borderpakket wordt door een plantenkenner tot in de tuin bezorgd!


Lees meer over de bezorging. Let op: op het moment dat je de border plant zijn de plantjes nog erg klein. Of bestel een kant-en-klaar borderpakket, inclusief plattegrond. In de plantenlijst staan de plantennamen vermeld en de aantallen die je nodig hebt. Op de plattegrond staat de verdeling van de verschillende planten.


Vanuit de living zien we eerst de vijver dan de border en dan vierkante perkjes van buxus met witte rozen. Nu zou ik graag de border opvullen. Klimrozen, geurende rozen en rozen voor de border. De roos blijft gewoon de allermooiste en meest geliefde bloem ter wereld. Kies voor je tuin sterke rozen, die niet ziek worden, weinig snoei en onderhoud vergen en maandenlang enthousiast bloeien en geuren.


Beetje bij beetje zijn we de tuin wat aan het opfleuren hier op het werk, en het volgende projectje is een smalle border aanplanten. De border grenst aan een oranje muur waarin over de lengte vensters verwerkt zitten. Veel mensen denken dat een mooie border in de (half)schaduw onmogelijk is.


Smalle border

Ook op een plek met weinig zon kun je echter genieten van veel groen én bloeiende bloemen. We hebben een aantal schaduwliefhebbers op een rij gezet. Camelia (Camelia japonica ‘Brushfield Yellow’) De camelia is een echte eyecatcher in de voorjaarstuin. Alternatief: ik zou die border vullen met vrij hoog groeiende vaste planten met enkele siergrassen er tussen, zodat ze tegelijkertijd ook een soort haag vormen.


Ik ga dit zeker uit proberen, want ik ben al een tijdje van plan om mijn tuin opnieuw in te richten. Begin in het voorjaar of najaar met het inplanten van de border. Maak eerst het geraamte van de border (borderran verhoging, ornamenten etc.). Maak de grond goed los en verwijder onkruid.


Voeg op arme grond mest en humusrijk materiaal zoals compost toe. Haal vaste planten of bloembollen die je wilt hergebruiken uit de border. Vaste planten van kwekerij De Border. Zoekt u vaste planten, ouderwetse planten, kruiden, siergrassen, varens of schaduwplanten dan kunt u direct naar de betreffende selectie gaan door bovenstaand menu. Van alle soorten welke op dit moment voorradig zijn kunt u zelfs ‘per stuk’ bestellen.


De planten in de border waren aan het woekeren, groeiden uit hun krachten en er ontstond een chaotische beeld. De vraag was om een nieuw beplantingsplan te maken voor deze lange smalle border. Wil je graag op een schaduwrijke plek een border maken?


Smalle border

Wij geven tips voor de juiste schaduwplanten en leggen uit hoe je dit het beste aan kunt pakken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts