maandag 21 november 2016

Boerderijtuin

In een boerderijtuin mag de inrichting grof zijn. Denk aan een steigerhouten tuinset, een houten regenton en een overkapping gemaakt van hele boomstammen. Dit, gecombineerd met kussens en kleedjes met rood-witte ruitjes en misschien zelfs een paar kippen, geeft een echt boerderij gevoel. Kenmerkende elementen uit deze boerderijtuin zijn onder andere het leifruit, de IJssel-klinkertjes, het gebruik van grind en de bloeiende boeren bloemen. U houdt van een landelijke sfeer en hebt een boerderij of tuin waarin u graag een landelijke sfeer wilt brengen.


Hendriks Hoveniers weet precies wat u bedoelt en creëert een boerderijtuin die bij uw landelijke droomwens aansluit. Wil je een boerderijtuin ontwerpen en inrichten? Ontdek hoe je een boerderijtuin kunt maken met tips en adviezen uit de praktijk, en waar je op moet letten. Een boerderijtuin Deze boerderij in Haghorst is een twee-onder-een-kapwoning.


Doordat op het kavel een nieuwe schuur werd gebouw moest de hele tuin op de schop. Alleen de parasolboom met het zitje bleef bewaard uit de vorige tuin. Bladgoud tuinen Tuinen voor het echte leven.


Boerderijtuin

Tuinontwerp boerderijtuin in landelijke stijl dat bij ‘vroeger’ hoorde. In de oude situatie stond het weiland tot aan de voordeur. Karakteristiek voor een gebied van boeren, dat wel. Kortom een ontwerp voor een boerderijtuin maar dan met alle moderne gemakken van nu. De tuin valt op door zijn sterke concept, eenvoudige vormentaal en mooie verbinding met het bestaande landschap - Denkers in Tuinen.


Bekijk meer ideeën over Tuin, Tuin ideeën en. Door gebruik te maken van lage hagen wordt het open karakter van de boerderijtuin behouden. Dieren horen hier ook zeker thuis. Chabokippen hebben alle vrijheid in de tuin.


Boerderijtuin

Een ursusdraad aan de binnenzijde van de haag beschermt deze laatste. In de boomgaard scharrelen er kippen rond. De meeste bolgewassen zijn giftig, de kippen blijven er dus. De door de eigenaren van het landgoed aangeplante fruitbomen vormden een uitgangspunt voor het ontwerp.


Ontwerp boerderijtuin of tuin bij landgoed. Deze tuin wordt gekenmerkt door het landschap en grote lijnen en biedt daarom tal van mogelijkheden. Hoveniersbedrijf Roel Zuidema kan precies die boerderijtuin ontwerpen die bij jou past. Op het moment dat ik deze boerderijtuin heb gefotografeerd waren de bewoners net klaar met de aanleg.


Boerderijtuin aan het water. Uiteraard heb ik dankbaar gebruik gemaakt van de aanwezige, goed bij het huis passende, Leilindes en de langs het water staande knotwilgen. Als tuin- en landschapsontwerper adviseer ik over boerderijtuinen en de omgeving rond de boerderij waaronder de weilanden en landschapsbeplanting zoals een boomgaard of hakhoutbosje.


Beplanting voor de boerderijtuin. Maar ook bollen als crocussen, narcissen en eventueel stinzenplanten geven de boerijtuin zijn aparte sfeer. Zelf ook een boerderijtuin laten realiseren? Heeft u inspiratie gekregen en bent u benieuwd naar de mogelijkheden?


Neem vrijblijvend contact met ons op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts