dinsdag 8 november 2016

Broodjesvloer

Het voordeel van een broodjesvloer is dat de broodjesvloer bestaat uit kleinere (samen te stellen) onderdelen, waardoor deze geschikt is om toe te passen op moeilijk bereikbare plaatsen, zoals een uitbouw achter een woning, onbereikbaar voor vrachtverkeer. Ook: balken- en broodjesvloer , PS-isolatievloer, staltonvloer, vaak combinatievloer. Een broodjesvloer is een systeemvloer die bestaat uit prefab voorgespannen betonnen liggers met daartussen meestal polystyreen vulblokken en is voorzien van een druklaag.


Online Bouwmaterialen heeft een groot online assortiment waar u alles vindt wat u nodig heeft voor het aanleggen van een broodjesvloer. Een broodjesvloer , ook wel combinatievloer genoem is een dragende vloer waarbij kleine elementen van beton of isolatiemateriaal fungeren als bekisting.

De broodjesvloer wordt samengesteld door allereerst op regelmatige afstand prefab balken van gewapend beton te plaatsen. De combinatievloer van marktleider Havebo is opgebouwd uit vloerliggers, vulelementen en gestort beton. De constructie wordt dan ook wel balken broodjesvloer genoemd.


De Combinatievloer is een combinatie van voorgespannen liggers en vulelementen van lichtbeton. De vloer wordt afgestort met een druklaag. Tempex broodjes voor het isoleren van de balken broodjesvloer.


Deze vloer wordt toegepast. EPS vulelementen zijn broodjes die gebruikt worden voor het aanleggen van een combinatievloer.

EPS (Expanded Polystyrene) is bekend onder de namen tempex en piepschuim. De lengte van de EPS broodjes is 125cm. De hoogte is afhankelijk van de Rc waarde. Over de combinatievloer komt een betonnen druklaag, die na het leggen van de vloer wordt gestort.


Samen met de balken, broodjes en bovenwapening levert deze constructieve sterkte. Onze vernieuwde combinatievloer is aangepast aan de huidige markt, die vraagt om hoogwaardige isolatiewaarde en perfecte aansluitingen. Uit intern onderzoek blijkt de balken broodjesvloer duurder te zijn in aanschaf.


De Faber Comfortvloer wordt snel en vakkundig aangebracht met minimale hinder voor jou en je buren. De balken in een broodjesvloer zijn echter erg duur. Als u er bovendien voor kiest om een woonbetonvloer neer te leggen, is er een grote kans dat door de broodjesbalk die betonvloer gaat scheuren. Gelukkig er is een goedkoop, maar toch goe alternatief voor de broodjesvloer : schuimbeton. Wat kost een broodjesvloer ? Een begane grondvloer die bestaat uit voorgespannen betonnen liggers waartussen vulelementen van EPS worden gelegd.


Hierop wordt een gewapende druklaag aangebracht. Onder deze broodjesvloeren zit dan ook regelmatig een kruipruimte. Hierdoor gaat er via je vloeren waarschijnlijk veel warmte verloren.


Ook een broodjesvloer is goed te isoleren en het goede nieuws is dat je dan ook direct van je vochtproblemen afgeholpen wordt.

Met de toepassing van deze vloer is er het minste kans op rechtlijnige scheurvorming in harde afwerkingen. Een snellere en makkelijkere manier om een vloer te realiseren is met behulp van een broodjesvloer. Over de vulelementen wordt vervolgens een betonnen druklaag gestort. De druklaag kan naar wens worden afgewerkt met tegels, laminaat, vloerbedekking of anders.


De bewoners van deze woning hadden last van een koude vloer. Besloten is om deze oude broodjesvloer na te isoleren met reflecterende luchtkussens. Op de bodem hebben we een nieuwe, stevige bodemfolie aangebracht en gemonteerd tegen de fundering.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts