dinsdag 8 november 2016

Fruitbomen in de tuin

Grootste assortiment topmerken. Voor 22:bestel morgen al in huis! Alle fruitbomen vind je op beslist. Bestel simpel en snel jouw bomen online. Ervaar het verschil met NuBuiten!

Niet iedereen is gezegend met een grote tuin , maar mocht je wat grond hebben denk dan ook eens aan het aanplanten van fruitbomen voor een eigen mini-boomgaard. Wil je heel graag oogsten uit een kleine tuin dan zijn er ook leivormen, klimfruit of kleinere struiken te vinden. Appels en peren kun je niet vergelijken, maar wel samen in de tuin planten. Een mooie laagstam-appelboom staat heel romantisch en van de appeltjes maak je appeltaart uit eigen tuin. Geef fruitbomen wel een open zonnige plaats en verstevig ze het eerste jaar met een steunpaal.


Wij hebben het grootste sortiment fruitbomen op. Fruitbomen voor ons klimaat. Appelbomen, pruimenbomen, perenbomen en kersenbomen doen het vaak goed in iedere tuin.

In heel zonnige tuinen kun je ook perziken, abrikozen en nectarines kweken. Er zijn ook zelfbestuivende fruitbomen , hiervoor heeft u maar één boom nodig om vruchten te krijgen. Kruisbestuiving levert altijd meer fruit op dan zelfbestuiving. Er zijn verschillende maten fruitbomen waardoor er ook geschikte soorten voor de kleine tuin zijn.


Denk hierbij aan kleinblijvende fruitbomen , maar ook aan leibomenfruit of klimfruit. Twijfel je over een fruitboom planten? Niet doen, fruit telen is makkelijker dan je denkt.


We houden bezwaren tegen het licht. Een fruitboom is 4x mooi: bloesem, bla gekleurde vruchten en het wintersilhouet. Er zijn genoeg redenen waarom mensen soms denken dat een fruitboom niet in hun tuin kan.


Voor een fruitboom is bijna elke tuin wel geschikt, mits er genoeg ruimte voor is. Wij verkopen op Tuinplantenwinkel. Van klein naar groot zijn er patio- fruitbomen , laagstam fruitbomen , halfstam fruitbomen en hoogstam. Staat je gewenste fruitboom er niet tussen? Neem contact met ons op en wij zullen bij onze kwekers navragen of we toch aan de gewilde boom kunnen komen.


Je kunt immers zeer specifieke wensen hebben. De familie Houweling is al tientallen jaren lang een kwekersfamilie.

Wij vinden het erg belangrijk dat u bij het kopen van een fruitboom ook goed wordt ingelicht over de eigenschappen van een ras, de verzorging en de bestuiving. Wat is belangrijk om te weten over fruitbomen en kleinfruit? Bij fruitbomen is er keuze uit groepen: laagstam, halfstam en hoogstam. Zak van liter universele potgrond. Te gebruiken voor het planten van bomen in de tuin of in potten.


Naast geschrikt voor in de tuin kan deze grond ook in huis gebruikt worden. Voor het ophogen van de tuin kunt u beter gewone tuingrond gebruiken. Aan deze grond is ook bemesting toegevoegd.


Grond van hoogwaardige kwaliteit Aanbieding van zakken. Zet fruitbomen in pot in de winter op een beschutte plek in de tuin en bij zeer strenge vorst in een schuur. Sommige soorten verlangen na jaar wel een eerste snoeibeurt.


Dat zijn leuke voordelen van fruitbomen in de tuin , maar voordat het zover is, moeten er nog wat stappen ondernomen worden. Aan de hand van de volgende tips ben jij binnen no time een expert op het gebied van fruitbomen in de tuin. Verschillen in fruitbomen Uiteraard zijn er verschillen tussen de verschillende fruitbomen. Hollandse fruitbomen en zijn daardoor gewend aan het Nederlandse klimaat.


Dat houdt in dat ze tegen een stootje kunnen. Aangezien wij al generaties fruit telen, hebben we de juiste expertise in huis om u deskundig advies te kunnen geven bij het uitzoeken van de geschikte fruitboom voor uw tuin. Heb je fruitbomen in de tuin ? Dan moet je die elk jaar snoeien om te kunnen genieten van een mooie en gezonde oogst. Bovendien verschilt de snoeimethode van boom tot boom.


In dit artikel ontdek je de snoeiperiode van de belangrijkste soorten fruitbomen. De fruitbomen in deze categorie worden ook vaak ‘ballerina fruitbomen ’ genoemd. Zuilfruit is door zijn compacte groeiwijze ook geschikt voor een kleinere tuin of voor potten.


Ook fruitbomen , laag-, half- en hoogstam en leifruit zijn leverbaar. De zijtakken van een laagstam beginnen ongv. Van de halfstam moet u ongv.


Met een paar fruitbomen in uw tuin , plukt u elk jaar de vruchten van uw werk. Met deze tips kunt u aan de slag in uw eigen boomgaard. We kweken dan ook alleen rassen die niet ziektegevoelig zijn en dus goede gezonde bomen worden, die een goede oogst geven zonder dat ze bespoten hoeven te worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts