maandag 6 november 2017

Eigen groenten kweken

Eigen groenten kweken

Wil je graag een moestuintje aanleggen, maar heb je geen idee welke groenten je moet kiezen? Ontdek hieronder welke groenten het makkelijkst zijn om zelf te kweken. Genoeg ruimte en voldoende water is alles wat ze nodig hebben.


Eigen groenten kweken

Groenten kweken voor beginners. Mijn eerste moestuin - zelf groenten kweken. Je eigen groenten kweken , is gezon lekker en goedkoop. Om je eigen groenten of kruiden te kweken heb je dus niet noodzakelijk een grote tuin nodig. Een Horta vierkantemetertuin of vierkante meter grond volstaan reeds om een niet onaardige oogst te produceren.


Zelfs op je terras kan je moestuinieren met een Horta vierkantemetertuin op hoogte of in grote potten. We geven je de mooiste groenten om in potten te kweken. Zelfs in de winter kun je nog uit eigen potten oogsten.


Alleen bij de één gaat het wat makkelijk dan bij de ander (herkenbaar.). Dit zijn de makkelijkste groenten om zelf te kweken als beginnende moestuinder en geniet dit voorjaar van je eigen verbouwde groenten. Courgette Heb je genoeg ruimte?


Dan is de courgette een hele makkelijke plant om te verbouwen. Deze plant heeft ongeveer een vierkante meter per plant nodig. Start vandaag nog jouw moestuin. Leer stap per stap groenten kweken , zaaien en oogsten. Download onze gratis moestuin kalender en ga vandaag aan de slag!


Vind je het ook leuk om je eigen groenten te kweken ? Maar weet je niet precies hoe dat moet? Op deze pagina vind je alles om te gaan starten met het kweken van jouw eigen groenten. Bekijk welke producten je allemaal nodig hebt en lees het advies om van jouw moestuin een succes te maken. Haal die moestuin dus snel naar binnen, zodat je ongestoord kan genieten van je verbouwde groenten ! Dit artikel is geschreven door Daphne. Niet alles werkt even goed: tomaten bijvoorbeel zijn lastig te kweken binnen.


Kunnen groenten het hele jaar door verbouwd worden? Jazeker, met behulp van een tuinkas kunt u het hele jaar uw groenten kweken ! Met een tuinkas beschermd u uw groenten veel beter tegen het weer, maar ook in de winter kunt u uitstekend gebruik maken van de kas. Zelf groenten en fruit kweken past helemaal in het plaatje van zelfvoorzienend en gezond leven. Wanneer je namelijk biologisch geteelde zaden en dito grond gebruikt, kun je je eigen tomaten, paprika’s en basilicum kweken , die vrij zijn van bestrijdingsmiddelen en andere schadelijke stoffen! Hoe biologisch wil je het hebben?


We denken vaak over tuingroenten en zien dan de supermarkt of de markt voor ons, en op een bepaalde manier klopt dit wel, maar om echt je eigen voedsel te kweken moet je jouw volledige eetpatroon in overweging nemen. De tijd dat je op z’n minst ergens een volkstuintje moest huren of een flinke lap grond achter je tuin moest hebben om je eigen groenten en kruiden te kunnen kweken is allang en breed voorbij. Je weet nu hoe je de grond voor moet bereiden. Super handig, maar je hebt er natuurlijk niet zoveel aan als je niet weet welke groenten je vervolgens in de grond kunt zetten.


Zaden voor groenten en kruiden. Bij Horta vind je een zeer uitgebreide keuze aan zaden om zelf groenten of kruiden te zaaien en te kweken. Wij bieden enkel zaden aan van uitstekende kwaliteit en van gekende merken. Zo ga je alvast op de juiste manier van start met het kweken van je eigen groenten , kruiden of fruit. Wat is er lekkerder dan fruit en groenten uit eigen tuin?


En daar heb je zelfs geen tuin voor nodig – ook op het balkon en binnenshuis kan je planten laten groeien. Met onze Kitchen Passion producten kan je ook als beginneling van je eigen fruit, groenten en kruiden genieten. Was de groenten niet voor het bewaren, haal wel het overtollige loof eraf. Begin met een laag vochtig zan in een kist of emmer en leg de groenten (per soort apart) er in lagen op. Iedere laag afdekken met zand.


Zorg dat het zand aan alle kanten om je groenten zit om te voorkomen dat rot zich verspreidt. Eet je graag verse groenten ? Wat denk je ervan om je eigen groenten te kweken ? Hier ontdek je, waarop je moet letten. Zou dat niet mooi zijn : in de zomer op je balkon zitten en je eigen groenten oogsten om een verse salade te bereiden?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts