woensdag 1 november 2017

Wolluis bestrijden kamerplant

Wolluis bestrijden kamerplant

Mix van Kamerplanten van €49. Altijd de goedkoopste dagdeals. Vind jouw deal van de dag op Telegraaf Aanbiedingen. De dagaanbieding site van Nederland! Binnenplanten voor een ontspannen sfeer in huis.


Kies zelf je afleverdatum! Hét online tuincentrum met meer dan 10. Bestel top kwaliteit Kamerplanten vanaf €snel op Bakker. Wolluis in de Kamerplant ? Hij is bedekt met een witte melige afscheiding die bestaat uit onder andere wasdraden.


De wolluis maakt deze laag aan voor bescherming tegen de elementen en natuurlijke vijanden, hierin beschermen zij ook hun eieren. Een middel tegen wolluis koop je bij een tuincentrum in de buurt, of je maakt gebruik van de huismiddel tegen wolluis tips uit dit artikel. De wolluis is dol op groen en fris en dit kunnen je mooie planten in de tuin betreffen.


Denk daarbij aan de hortensia en de viooltjes. Echter is de wolluis ook dol op de kamerplant en dan met name cyclamen, cactussen en orchideeën. Beide zijn lastig te bestrijden omdat ze zichzelf beschermen met een laagje ‘wol’. Komt er nog maar sporadisch wollige dopluis in je hortensia’s voor dan kun je deze het beste handmatig verwijderen met een vochtige doekje. Chemische bestrijding van de wolluis gaat daarentegen moeilijk vanwege hun beschermende wollaag.


In principe kan de wolluis op elke kamerplant worden aangetroffen. Toch is er een aantal tuin- en kamerplanten dat extra gevoelig is voor de wolluis. De naam heeft de wolluis te danken aan de witte, wolachtige afscheiding die de vrouwtjes produceren.


Hier zijn zo ook gelijk aan te herkennen in de plant, zie je witte, wollige bolletjes dan is dat vaak een teken van wolluis. Hier komen geen pesticiden aan te pas, zodat het veiliger is voor kinderen en huisdieren die de plant misschien aanraken. Hier kan je lezen hoe je dat doet, wolluis bestrijden. Ik kreeg een stek van een Clivia maar die was besmet met wolluis. Tip: maak een oplossing van spiritus en groene zeep, ongeveer 2dl en voeg daar uitgeperste knoflookteentjes aan toe.


Je moet echt blad voor blad behandelen en zonodig herhalen. Populaire kamerplanten voor in huis of op kantoor. Biologisch bestrijden van wolluis of schildluis.


In deze reeks artikelen over de makkelijke moestuin lees je alles het simpel, goedkoop en effectief bestrijden van de tuinplagen wolluis en schildluis. Spintmijten hebben een specifiek schadebeeld aan de bovenzijde van het blad. Deze schade uit zich in kleine puntjes en streepjes en geven de plant een vaal uitzicht. Schildluis in de kamerplant ? De poppen van de mannetjes zijn bepoederd met een was, vandaar de verwarring met wolluis. De kleur varieert tussen beige, taupe en grijsbruin.


Ik heb nu al enkele jaren last van wolluis op mijn strelitzia. Ik geef een product in het water twee maal per jaar, net zoals op de verpakking staat beschreven. Als laatste zijn er diverse huis-tuin-en-keuken oplossingen die effectief zijn als bestrijder. Een mengsel van water met bijvoorbeeld spiritus of een alcoholoplossing kan gebruikt worden als middel om ed wolluis te bestrijden.


Wolluis bestrijden kamerplant

Dit is een tijdrovend klusje aangezien het dagelijks herhaald moet worden en de wolluizen voor bestreden moeten worden. Om de plaag goed te kunnen bestrijden , moet je eerst weten om welk insect het gaat. Hieronder zie je fotootjes met een korte omschrijving van de meest voorkomende plaagbeestjes op kamerplanten.


Bladluizen zijn groene of groengele beestjes op stengels en bladstelen. Dit zal u helpen grote schade aan uw plant te voorkomen. Let op, wolluis kan erg hardnekkig zijn, dus het is meer standaard dan uitzondering dat ze na deze tijd nog wel (in mindere mate) aanwezig zijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts