donderdag 2 november 2017

Frieslander aardappel

Frieslander aardappel

Frieslander aardappelen direct van de boer bij u thuis geleverd. Bestel gemakkelijk via aardappelshop. Voor 15:uur bestel morgen in huis.


Eindelijk een aardappel waar we weer eens ongeremd enthousiast over kunnen zijn. Hij kookt prima, heeft een uitstekende smaak, is ook koud in salades erg lekker en sinds vandaag weten we dat het ook een meer dan voortreffelijk bakaardappeltje is. De frieslander is een vastkokende aardappel met een lekkere smaak.


Ook is het een vroege soort, die meestal verkrijgbaar is van juni tot en met januari. Na het koken krijgt de frieslander een lichtgele kleur. Doordat het een echte kleiaardappel is heeft deze aardappel een uitstekende smaak. Geelbruinige, kruimige, ovale aardappel die na het koken lichtgeel van kleur wordt.


De aardappel (Solanum tuberosum) behoort tot de nachtschadefamilie, net als de tomaat, paprika en tabak. De aardappel is een plant die ondergronds een energievoorraad in de vorm van zetmeel aanlegt. Het zetmeel slaat de plant op in voor de mens eetbare stengelknollen, die net als de plant zelf aardappelen of aardappels worden genoemd. Het is een kruimige aardappel , die goed gebruikt kan worden om te bakken, te poffen of te frituren. Hij is goed verkrijgbaar in de maanden juni tot en met september.


De knol is lang-ovaal met een geelkleurig tot blanke schil. Hij lijkt qua vorm en smaak op de Roseval aardappel. Het vruchtvlees is lichtgeel en de smaak is heerlijk. Bij ons is het ook absoluut het meest verkochte ras, omdat de smaak zeer goed is en deze aardappel nagenoeg overal voor geschikt is. Onze populairste en meest verkochte aardappel samen met bintje en bildtstar.


Lekker veerzijdig: koken, bakken, pureren, frituren en poffen. Zorg ervoor dat de grond goed los is en poot de aardappel op een diepte van ongeveer tot cm. U kunt beginnen met het oogsten als de bovenste bladeren beginnen af te sterven. Vroege rassen oogst men in juni-juli. De latere rassen oogst men in augustus-september.


Na de oogst de aardappelen nadrogen op het lan hierdoor komt de aardappel op. Een iets kruimige aardappel gebruiken, die in de vlaamse vorm snijden dus dikker dan onze frieten. Aardappelen poten Zorg de de aarde gespit, bemest en fijn gemaakt is. De genoemde temperatuur is goed op 1graden, een uurtje af laten koelen is niet echt nodig.


Frieslander aardappel

Gewoon even uit de olie halen en dan weer minuten. Die iets bloemige aardappel geeft juist dat knapperige wat de snackbar ook heeft. Helemaal eens met je verhaal.


Nicola is een heerlijke aardappel , nu is het bij mijn supermarkt vervangen door musica. Deze kan qua smaak niet tippen aan de nicola, daarnaast kookt hij ook iets kapot, blijft niet stevig. Nee dit is niet de aardappel die ik lekker vin ik zou graag de nicola terug willen. Grootste aardappels, opbrengst bij vroege aardappels. In de aardappel vind je de koolhydraten vooral in de vorm van zetmeel.


Er is te weinig onderzoek gedaan om vast te stellen of er een verband is tussen aardappel en het risico op hart-en-vaatziekten en diabetes type 2. Ook is er onvoldoende onderzoek naar het verband met andere zieken. Staan aardappelen in de Schijf van Vijf?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts