dinsdag 21 november 2017

Verzorging ananasplant

Alles voor jou en je kindje! Vind je baby-uitzet bij Wehkamp. Laat je inspireren door het aanbod. Shop jouw artikelen bij Wehkamp. Ontdek het assortiment van Wehkamp.

Ga rimpels en oneffenheden tegen met de exclusieve gezichtsverzorging van MGC Derma! Bestel al je natuurlijke verzorgingsproducten snel en veilig via onze website! De ananasplant is heeft niet zo veel water nodig en vraagt weinig aandacht.


Meer weten over de verzorging van jouw ananasplant ? Aangezien het een tropische plant is, verlangt ie een lichte standplaats, maar liever niet in de directe zon. Ongeveer één keer per week water geven, is voldoende. Let er wel op dat de grond licht vochtig blijft, maar zorg dat je ananasplant geen echt natte voeten.

Ananasplant of Kuiflelie: standplaats, verzorging , snoeien, vermeerderen en overwinteren van Eucomis comosa Een bijzonder bolgewas uit Zuid-Afrika is de zogenaamde Ananasplant of Kuiflelie met haar prachtige glanzende blad en haar op ananas gelijkende bloemen. Bij een goede ananasplant verzorging is er een mooie balans tussen genoeg licht en niet te veel warmte. Een mini ananasplant verzorgen? Mini ananasplant verzorgen. Zorg er namelijk voor dat je niet te enthousiast wordt met het.


Denk aan: hoe moet je een ananasplant onderhouden? En, heeft de ananasplant een anti-snurk effect? Daarnaast vind je een handig overzicht, tips en adviezen voor de beste verzorging ! Het beste is om het keer in de week gemiddeld water te geven, en als je bijvoorbeeld een weekje weg bent kan je ook voordat je weggaat een grote hoeveelheid water geven.


Met goede verzorging kan er binnen een jaar een ananas groeien en met iets minder goede verzorging kan het tot 2-jaar duren. Op moment dat je ananasje aan het groeien is, komen er vanzelf mooie bloemen op. Vanaf dit moment duurt het ongeveer nog maanden totdat je een volledige ananas hebt. De verzorging van de plant is niet heel erg lastig. Doordat de plant in tegenstelling tot andere planten vooral in het donker zuurstof vrijgeeft en door de bijzondere geur van de plant schijnt de Bromelia te helpen tegen snurken.


Naast een mooie plant is de ananasplant dus ook een functionele plant. Zorg er dus voor dat hij op het heetst van de dag wat beschutting krijgt.

Zorg er daarnaast voor dat de grond altijd een beetje vochtig is, maar niet doordrenkt met water. Hoe lang duurt het voordat een ananas aan je ananasplant groeit? Als de omgevingsfactoren en verzorging niet optimaal zijn, kan het zeker tot jaar duren. Warmte, zonlicht, vruchtbare en vochtige bodem zijn essentieel voor een optimaal kweekproces. Het duurt ongeveer zes tot acht weken tot je ananasplant stevige wortels heeft en na twee maanden zijn deze volledig volgroeid.


De Ananas-plant is by far de populairste bromelia van dit moment. Geef je plant ongeveer twee maal per week water. De bromelia ananas is de enigste bromelia die een fantastisch zomers fruitstuk op zijn steel mee draagt. Geef de Eucomis een zonnige plaats in vochtige maar goed doorlatende grond. De plant heeft regelmatig water nodig.


De grote bladeren verdampen vrij veel vocht. Op warme, zonnige dagen zeker niet laten uitdrogen. Gebruik potten die voorzien zijn van een drainagegat. Bedek de bodem met een laagje hydrokorrel. Als je snurkt en van dit vervelende kwaaltje af wilt, koop dan de ananasplant en begin voortaan de dag letterlijk fris en fruitig!


U kunt de anti snurk plant bij de meeste tuincentra het gehele jaar door kopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts