dinsdag 15 mei 2018

Middel tegen mollen

Alles voor het verjagen en vangen van mollen en woelmuizen. Veel Keuze Hotels in Mollens. De mol wordt gevangen door middel van een klepje, wanneer hij hier tegen aanloopt valt het deurtje achter hem dicht en zit die dus opgesloten.


Controleer de kooi vaak, zodat het beestje niet te lang in deze benarde positie moet blijven zitten. Een ander middel tegen mollen : een apparaat dat trillingen veroorzaken om mollen te verjagen.

Om de zoveel seconden stuurt het apparaat trillingen de grond in. Geadviseerd wordt om het apparaat naast en niet in een molshoop of rit (mollengang) te steken. Als mollen een plaag worden, moet je er iets tegen doen.


Druk het midden van de molshoop zo snel mogelijk weer naar beneden zodat de pas gegraven gang weer wordt opgevuld. Hark de overgebleven aarde over het gazon. De beste kans om mollen te vangen is in het najaar, ’s winters (als het niet vriest) en in het voorjaar.


De nachtmerrie van iedere tuinliefhebber: mollen die te pas en te onpas naar boven. De keizerskroon is niet alleen geschikt tegen mollen , maar ziet er ook nog.

In dit artikel wordt expliciet op de mollen ingegaan, want hoe zorgen wij. Een zeer doeltreffend middel tegen mollen in je tuin is de mollenklem. Ik val maar gelijk met de deur in huis. Als je er voor kiest om de mollenklem te gebruiken, dan weet je zeker dat dezelfde mol nooit meer je tuin zal betreden.


Mollen vangen met een mollenklem is een dieronvriendelijke manier van mollen bestrijden en doodt de mol. Of je nu één of meerdere molshopen ziet, ga direct aan de slag met mollen bestrijden. Wanneer mollen bestrijden. In principe zijn mollen solitaire beesten die onder de grond in hun eigen territorium leven.


Op dat moment richten ze nog weinig schade aan, maar in de paartij tussen februari en april, gaan de mannetjes op zoek naar een wijfje. Je kunt mollen bijvoorbeeld vergassen met rookbommen. De meeste mollen overleven dat niet en voor je het weet, heb je geen last meer van die vervelende molshopen in je tuin. Soms is het eens enkele dagen rustig en dan is er plots een mol tuin uitbraak: hopen in het gazon, tussen de planten en onder onze treurwilg.


Enkele van deze mollenvallen bestellen bleek het beste middel tegen mollen in de tuin. Vooral het uitzetten van de gevangen mollen was erg leuk voor de kinderen. Dit kan uiteraard alleen in een nieuw aan te leggen tuin, maar het kan ook dienen om een deel van de tuin tegen mollen te beveiligen.


Want vaak worden er ook nettingzoden gebruikt om mollen te weren.

Behalve dat dit niet goed tegen mollen helpt, kan je daarna ook niet meer verticuteren omdat het netje boven in de zode ligt (niet op de zode uiteraard). Explosieve middelen tegen mollen. In winkels kom je ook explosieve middelen tegen mollen tegen , zoals zwavelpatronen, carbid en rodenators. Die zijn gevaarlijk en daarom verboden. Als de provincie je een ontheffing verleend mag je deze middelen wel inzetten.


Omdat het niet zonder gevaar is voor je omgeving kun je dit beter aan een professional. Wie mollen wil vangen in zijn tuin, heeft een goed middel in handen met onze mollen - en woelratkoker. Deze vangt mollen en andere zoogdieren leven waarna u ze vervolgens ergens ver weg kunt vrij laten.


Mollen gaan snel graven in een tuin waar ze niet gehinderd worden, zoals een strak gazon. Mollen zijn nochtans gemakkelijk te verdrijven of te weren zonder grote kosten. Als er genoeg bomen in je tuin staan, is de mol geneigd om daar niet te gaan graven. Het is namelijk ontzettend lastig voor mollen om ergens te graven als ze worden gehinderd door boomwortels.


Mollen eten voornamelijk wormen, en vullen dit dieet aan met insecten en larven. Mollen slaan geen lichaamsvet op, dus moeten ze de hele winter dooreten en houden ze geen winterslaap. Dit kan veel stress of zelfs een tergend langzame dood veroorzaken bij mollen.


Overweeg dus even goed welk middel tegen mollen u wilt inzetten. De meest gebruikte mollenverdelger als u echt gaat voor bestrijding van mollen is de mollenklem. Zodra het beestje hierin stapt is hij op slag dood en hoeft hij zoals gezegd niet onnodig te lijden. Mollen doden met mollen vergif is zeer schadelijk voor uw tuin en vele diersoorten.


Waarom de beestjes doden met mollengif, terwijl er ook andere mogelijkheden zijn? Mollen hebben een belangrijke rol in ons ecologisch systeem. Oplossing: speciaal carbid tegen mollen in plaats van gif tegen mollen.


U bent zelf mollenverjager.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts