vrijdag 11 september 2015

Bestrijdingsmiddel tegen rupsen

Recept: Bewaar bij het gebruik van uien in de keuken het loof en de schillen en laat dit drogen. Zeef het dan en voeg eetlepels zachte zeep toe. Wat mot je doen tegen buxusrupsen?


Het is zaak dat je een aantal keren per jaar de planten grondig controleert op de aanwezigheid van de rupsen. Zie je rupsen dan kun je deze bestrijden met, bij voorkeur, biologische bestrijdingsmiddelen.

Om schade te voorkomen kun je in april en mei een controle uitvoeren en alle rupsen verwijderen. De rupsen van de sint-jacobsvlinder zetten hun tanden liever in jacobskruiskruid. Ook heb je de buxusmot, die zoals de naam al doet vermoeden dol is op buxus.


Daarnaast zijn er ook rupsensoorten die geen voorkeur hebben en met liefde heel jouw tuin leegeten. Rupsen voorkomen Je kunt je tuin op een natuurlijke manier beschermen tegen rupsen. Je kan de rupsen uiteraard ook biologisch of chemisch gaan bestrijden.


Een bestrijdingsmiddel op basis van pyrethrinen zoals Bio- Pyretrex zal snel en doeltreffend werken. Bovendien is dit product van plantaardige oorsprong waardoor het geen nawerking heeft zodat het biologisch evenwicht na de behandeling spoedig herstelt.

Pyrethrum is werkzaam tegen praktisch alle bovengronds levende insecten zoals tegen alle zuigende en stekende insecten. Middelen tegen rupsen in de moestuin. In de moestuin kunnen schadelijke rupsen gewassen wegvreten of aantasten.


Een bekende rups die voor veel overlast zorgt is de rups van het koolwitje. Deze heeft een verwoestende werking. Bestel direct een bestrijdingsmiddel tegen rupsen als u deze larve aantreft op en tussen uw koolplanten.


Luizen, rupsen of kevers in uw tuin, gazon of planten? In onze webshop hebben wij een groot assortiment die deze insecten bestrijden. Of het nu biologisch, organische of chemisch moet zijn wij hebben het! Met dit biologische preparaat kunt u ook de gevreesde buxusrups, alsmede de trosrups, de rupsen van de wintervlinder en de rupsen van het koolwitje succesvol bestrijden. Verwijder de rupsen handmatig.


Wel behoorlijk veel werk maar effectief. Let wel op dat levende rupsen uit de GFT bak kunnen kruipen en terug naar je buxus kunnen. Maak gebruik van een buxusmottenval, de vallen zijn niet schadelijk voor vogels.


Mocht je een gewasbeschermingsmiddel willen gebruiken, gebruik het middel echt conform gebruiksaanwijzing. Rupsen bestrijden doen we met natuurlijke milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen tegen rupsen. Een natuurlijk middel tegen rupsen is onze knoflookspray.

Maar wat als je dit te duur vin er geen kennissen zijn die een buxusmot bestrijdingsmiddel te leen hebben en je ten einde raad bent? Moet je de rupsen dan maar met de hand gaan zitten verwijderen? Nee, ook dan zijn er nog wel een paar trucjes die je kunt proberen. Je zou op de buxushaag kunnen spuiten met een mengsel van spiritus met groene zeep.


De grootste in bestrijdingsmiddelen in Nederland! Als er veel rupsen zijn kunt u desgewenst een bestrijdingsmiddel tegen rupsen gebruiken of de buxus in z’n geheel verwijderen. Voer aangetaste plantendelen en levende rupsen altijd af in een goed gesloten zak. Gooi rupsen dus niet levend in de groencontainer, omdat ze dan kunnen ontsnappen. Uiteraard heeft AllesTegenOgedierte.


Pokon heeft ook de Pokon Tegen Buxusmot Spray ontwikkeld welke snel en eenvoudig te gebruiken is bij kleine hoeveelheden buxussen in uw tuin. De één-kuur- tegen -alles-spray. In de aanval: met peper en knoflookspray.


Spuit je planten er elke paar dagen mee in, ook aan de onderkant van het blad. Alle soorten gif tegen de rupsen van de Buxusmot Heeft u onverwachts een besmetting met de Buxusrups of ondanks alle maatregelen toch rupsen in uw Buxus? Pak het direct aan met snel werkend gif, elke dag telt om uw struiken te beschermen. De rupsen zijn gek op buxus en als ze met veel zijn, laten ze er geen spaan van heel.


De motten leggen groepjes eieren bij elkaar op één blaadje. Welk bestrijdingsmiddel tegen rupsen kun je gebruiken? Een rups bestrijden is gelukkig heel eenvoudig en bij Kabelshop. Zo heeft Ecokuur een effectief middel tegen rupsen dat jij in kunt zetten om jouw tuin weer rupsvrij te krijgen.


Spuiten met een biologisch bestrijdingsmiddel zoals Pyrethrum bestrijdt de rupsen en larven. Alleen de rupsen wegvangen werkt helaas onvoldoende. De eitjes en larven ontwikkelen zich dan verder ongestoord om vervolgens (andere) planten aan te tasten.


De pop is lichtgroen tot bruin en zit in een dicht spinsel tussen de samengesponnen bladeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts