woensdag 2 september 2015

Bougainville snoeien

Vind bougainville snoeien als je nu zoekt. Snoeien bougainvillea ( bougainville). Snoei lange zijscheuten met ongeveer de helft terug. Houd er wel rekening mee dat een tak die is teruggesnoeid de volgende zomer minder bloeit.


Je kunt dit het beste in februari doen.

Bij struikvorm de zwaarste cq langste takken tot ca. Bij stamvorm de langste takken flink terugsnoeien. De planten bloeien op de scheuten die ze tijdens het groeiseizoen vormen en mogen dan ook na de bloei worden gesnoeid om ruimte in de winterberging uit te sparen. Wanneer de plant uitgebloeid is mag je snoeien tot op twee ogen van het nieuw gevormde hout rekening houdende met de gewenste vorm.


Je kan het op elk moment van het jaar en net zo vaak doen als je zelf wilt. Probeer een verscheidenheid aan vormen wanneer je bougainvillea snoeit. Flink snoeien is nodig om de planten compact te houden en ook om te zorgen voor bloei.


U kan de langste en zwaarste takken tot ongeveer de helft terugsnoeien.

Bougainvillea is sterk en zal elke methode van snoeien weten te overleven. Omdat ze het snoeien heel goed verdragen kunnen ze ook heel goed tot stamboompjes omgevormd worden. Bij een te koude overwintering (10° of lager) verliezen ze hun bla dan uiteraard minder gieten. Botanisten hebben begin 20e eeuw rond het Gardameer hiermee sucssen geboekt. Een verhout exemplaar kunt U verjongen door direct na het verpotten de hoofdrank zeer drastisch terug te snoeien (tot op ongeveer cm).


Net als bij het snoeien van rozen is daar enige moed voor nodig. De plant loopt meestal weer uit en u heeft dan een verjongde, frisse plant. Nadeel van dit snoeien is dat bij sommige hybriden de bloei word. Wie ooit het zonnige zuiden heeft bezocht kan er niet omheen.


In ieder dorpje, hoe klein ook, hebben zij er wel eentje staan. Volop in bloei, beetje kaal aan de onderkant. Zorg dat de wortels niet nat zijn echter ook niet té droog. In de wintermaanden kan de plant zijn blad verliezen, dit is normaal, het is nu ook de tijd om de plant te snoeien in het door u gewenste model. Deze beleving begint met persoonlijke aandacht, een elegante setting en een oogverblinden panoramisch uitzicht op het centrum van Amsterdam.


Het eiland is, met een oppervlakte van 8. Bent u hier via een pagina in terechtgekomen?

In ons land is hij helaas niet winterhard. Ik heb zelf ook een bougainville die het net niet overleefd heeft. Zelfde verhaal: plantje helemaal bruin en dor.


Wat ik bij mij wel zag, is dat-ie het heeft gedaan tot januari van dit jaar. Welke meststof komt het beste in aanmerking voor het bemesten van onze bougainville plant. Het zou blijkbaar een meststof moeten zijn met een hoog kalium gehalte maar een laag stikstof gehalte. Prisca dit heb ik ook precies zoals jij omschrijft gedaan behalve het snoeien dan. Hij bloeit wel nu ik krijg eerst jonge blaadjes die er een beetje rood uit zien en die worden vervolgens groen.


Ik geef hem nu twee keer per dag water een flinke scheut,moet hem alleen nu wel nog mesten. Snoei nooit als het vriest. Planten die bloeien voor juni snoeien na de bloei. Info over bougainville plant. Resultaten van zoekmachines!


Deze en honderden andere planten zijn te zien in ons.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts