vrijdag 4 september 2015

Rhododendron azalea

Rhododendron azalea

Rhododendron Azalea Entdecken. Een in onze tuinen aangeplante rhododendron en azalea groeit natuurlijk in andere omstandigheden op als in de natuur. Die natuur moeten we zo goed mogelijk nabootsen. De grond moet voldoende humus bevatten om vocht te kunnen vasthouden.


Rhododendron azalea

Carl Linnaeus onderkende naast dit geslacht een apart geslacht Azalea met zes soorten. De naam azalea is in het dagelijks spraakgebruik blijven bestaan. Hij legt uit hoe je de rododendron verzorgt en hoe je een te groot geworden struik flink kunt snoeien.


Zet een Azalea in de kamer en je hebt direct kleur in huis. En wist je dat de Azalea in Japan cadeau wordt gedaan als geluksbrenger? Verder staat hij graag op een lichte plek maar niet in te fel zonlicht.


Bij ons vindt u de grootste keus in vele verschillende maten en met de mooiste en nieuwste soorten. People have been known to become ill from eating honey made by bees feeding on rhododendron and azalea flowers. Deze zijn in oorsprong uit Japan afkomstig en hebben de eigenschap niet of minder vorstgevoelig te zijn. Deze planten doen het dan ook zeer goed in volle gron het liefst in de halfschaduw. Wij gebruiken de naam azalea echter nog steeds als Nederlandse benaming.


Ergebnisse von Suchmaschinen! Van nature groeit de azalea als bodembedekker onder bomen en hoge struiken in Japan en China. Er zijn verschillende soorten rhododendrons met verschillende kleuren bloemen en hoogtes.


Hun hoogte varieert van gemiddeld een halve tot maximaal drie meter. Je hebt de dwergrhododendrons, hoge rhododendrons, de rhododendron mollis en de japanse azalea. Elke soort heeft zijn eigen bloeitijd.


Zet ze dus ook niet in de volle zon of een plek die vol in de wind staat. De meeste soorten zijn geschikt voor een halfschaduw, schaduw standplaats. Deze rhododendron houdt van een humeuze en zurige bodem.


Japanse azalea verzorgen en snoeien. Het is daarom belangrijk om bij het planten tuinturf te gebruiken. Turf bestaat volledig uit plantaardig materiaal en heeft een goede zuurgraad. Vermeng de tuinturf door de aarde in het plantgat voordat u de azalea gaat planten. Sobaeksan has an azalea colony dotted around Biro mountaintop, Gukmang and Yonwha early in May.


Van klein tot (zeer) groot. In tegensteling tot de rhododendron verliezen ze in het najaar hun blad. De ASA, the Azalea Society of America voor alle liefhebbers van azalea 's. De bloemen komen zelfs eerder dan het.


Toch hebben deze planten vaker last van een water tekort, te veel kalk (dan is de grond niet zuur genoeg) of te veel zon. Er zijn speciale vloeibare meststoffen voor Azalea ’s welke wekelijks gebruikt worden en biologische producten die met langere intervallen over het grondoppervlak gestrooid kunnen worden. De soortaanduiding luteum betekent geel en verwijst naar de kleur van de bloemen.


Je vindt ze in alle kleuren van de regenboog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts