dinsdag 29 december 2015

Bemesten hortensia

Bemesten hortensia

Hét online tuincentrum met meer dan 20. Kwaliteit voor lage prijs. Gemakkelijk thuis bezorgd. Heb je blauwkleurige hortensia ’s? Wees dan extra voorzichtig met de hoeveelheid mest.


Wanneer hortensia ’s bemesten? Tijdens deze bloeiperiode hebben ze uiteraard voldoende voeding nodig. Hoe hortensia ’s bemesten ? Net als azalea’s en rhododendrons houden hortensia ’s van een zure bodem. Hortensia ’s zijn planten die lang en rijkelijk bloeien.


In dit artikel vindt u over deze twee onderwerpen informatie. Een hortensia is een handige plant als het aankomt op zijn voorzorging. Toch is regelmatig de hortensia bemesten belangrijk. Met bemesten voorkom je niet alleen plagen en ziekten.


Ook andere voordelen zijn er verbonden aan het strooien van de juiste mest. Maar bij hortensia ’s mag u gerust wat zuinig zijn met mest, de planten blijven dan compacter en steviger. Blauwe hortensia ’s hebben zelfs weinig voedsel nodig, ze worden blauwer in armere zure grond. Geef je hortensia nu nog een laatste bemestingsbeurt zodat deze goed gevoed de herfst kan ingaan. Sommige soorten zijn tweekleurig.


Over snoeien, bemesten , planten en verzorging lees je in dit stuk. Raadpleeg deze bemestingskalender en bekijk wanneer je welk gedeelte van de tuin kunt bemesten. Bomen, struiken en hagen: Breng een gemengde mest voor de siertuin aan. Voor buxus kun je buxusmest gebruiken. Ook voor rododendron, hortensia , coniferen en hagen zijn er speciale mestsoorten.


Als je een hortensia gaat snoeien is het belangrijk om eerst na te gaan welke soort je hebt, kijk daarom eerst bij hortensia soorten. De meest bekende soort is de boerenhortensia, met grote bolle bloemen of schermbloemen. Bloemtoppen worden er pas in het voorjaar uitgesnoei daar het dan veel duidelijker is om uitlopers te herkennen en niet te beschadigen.


Meer snoei-info op hortensia snoeien Vermeerderen door stek of aflegging van de tak. Stekken van de hortensia kunnen doorgaans op alle momenten genomen worden. Omdat een hortensia zoveel bloeit heeft hij veel meststoffen nodig. Ook bij de bemesting geldt dat de zuurgraad van de grond belangrijk is. Gebruik daarom zeker bij blauwe hortensia ’s altijd speciale hortensiamest.


Bemesten hortensia

Bij roze hortensia ’s kun je ook universele meststoffen gebruiken. Wees steeds zuinig met het bemesten van hortensia ’s, gebruik traagwerkende meststof voor zure planten met een laag stikstofgehalte , geef liever 2x een kleine dosis dan 1x een grote , geef ook geen meststof voor de maand april en niet na juli. Bemest je hortensia ’s niet te veel.


Hoe minder mest, hoe blauwer de kleur zal zijn. Werk na het snoeien eind maart – april wat organische mest of speciale hortensia -mest door de grond en herhaal dit een enkele keer in het seizoen. Bij planten in de nazomer of herfst, de plant niet bemesten ! Als u de hortensia in een pot of teil wilt plaatsen, voor balkon of terras, is het verstandig altijd een pot, teil of kuip te kiezen van voldoende omvang. Dit niet alleen voor de wortelvorming, maar ook vanwege de grotere watervoorraad.


Bemesten hortensia

Rododendron en hortensia mest. Vroeger werd er (oude) stromest voor gebruikt, maar echte stalmest is bijna niet meer te vinden en is erg bewerkelijk. Om een hortensia blauw te laten worden kunt u aan de grond wat aluminium-sulfaat of kali-aluin toevoegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts