vrijdag 18 december 2015

Welke kit voor badkamer

De badkamer afkitten is van belang om lekkage te voorkomen. Tevens zorgt een kitlaag er ook voor dat er geen vuil in naden gaat zitten. Zo kit u bijvoorbeeld de naad tussen een hangtoilet en de betegelde muur, waardoor het schoon houden een stuk eenvoudiger is.


Welke kit moet ik gebruiken in de badkamer en de keuken? Je douchebak heeft een nieuwe kitrand nodig en de aanhechtrand van de wc pot ziet er ook niet meer zo fris uit.

Kitwijzer: welke kit past het beste bij mijn klus? Voor een compleet overzicht van alle kitten bij Bouwmaat en alle toepassingen kan je gebruik maken van onze speciale Bouwmaat kitwijzer. Zo kom je er eenvoudig achter welke kit het beste past bij jouw klus. Dan is er ook nog kit welke wordt gebruikt bij het plaatsen van ramen. Deze kit heet butyleenkit of beglazingskit.


Voorheen gebruikte men tevens welpasta of stopverf, of alles in combinatie voor deze activiteit. Butyleenkit is een plastische kit : blijft zacht en keert bij uitrekken niet terug in de oorspronkelijke vorm. Als je op deze vragen het antwoord weet, kun je met onderstaande tabellen makkelijk de juiste kit voor jouw klus vinden.

Heb je nog wat meer informatie nodig? Onder de tabellen helpen we je verder met deze vragen beantwoorden. Wij adviseren u voor een optimaal resultaat voor het afkitten de ondergrond te behandelen met een hechtingsprimer. Het zorgt voor een nóg betere hechting van de kit. Het afkitten van uw badkamer , ramen, plinten, tegels of douchecabine doet u niet zomaar.


Dit is een pittige klus die goed uitgevoerd moet worden. Wij geven u tips en trucs om afkitten makkelijker te maken, bijvoorbeeld over kit verwijderen. Daarbij wordt aangegeven voor welke ondergrond het geschikt is en welke eigenschappen lijmen en kitten hebben.


Zo kunt u vrij gemakkelijk zien welke lijm of kit u nodig heeft voor uw klus. Voor de verschillende lijmen en kitten toegelicht worden, zal het verschil tussen lijm en kit worden uitgelegd. Voor het netjes afwerken van naden, het waterdicht maken van kieren of om tocht tegen te gaan in bijvoorbeeld de keuken, de badkamer of voor een specifieke klus. Badkamer kitten om water tegen te houden en een badkamer kitten doe je met de juiste kit. In een badkamer is altijd veel vocht aanwezig.


En dit vocht mag zich niet aan een kit hechten. Daarom moet je wel de juiste kit gebruiken. Bij een badkamer kitten moet je altijd siliconenkit gebruiken.

Dit wordt ook wel sanitairkit genoemd. Kit adviseur: Heeft u zelf geen idee welke kit u het best kunt gebruiken, klik dan op een van onderstaande links, dit zijn kit adviseurs waarbij u zelf makkelijk kunt aanklikken voor welk materiaal het geschikt moet zijn en zo wordt u makkelijk doorverwezen naar de kit die u nodig blijkt te hebben. Techniek bij het kitten van de badkamer. Begin met het kitten van de vloeraansluitingen en ga daarna pas aan de slag met de wandaansluitingen.


Probeer bij het kitten een rustige en soepele beweging aan te houden om de kit met uiterste precisie aan te brengen en u ervan te verzekeren dat de kit ook goed in de nekken van de aansluitingen belandt. Ik ben de oude kit uit de douchecabine en langs het bad aan het verwijderen (overigens een heel tijdrovend klusje als je alles weg wilt hebben). Maar welke naden moet ik nu precies kitten? Een betegelde douchevloer is rechtstreeks aanwezig op de verdiepingsvloer en zijn wanden van de badkamer eveneens op deze verdiepingsvloer geplaatst. Een lekkende douchevloer leidt lager in de woning tot lekkage en kan zorgen voor optrekkend vocht in de wanden van de badkamer.


Voor het kitten van de badkamer maken wij gebruik van speciale sanitairkit. Sanitairkit is verkrijgbaar in de kleuren wit, grijs, zwart en doorzichtig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts