donderdag 11 mei 2017

Cercis canadensis

De stam is grijs en ondiep gegroef op latere leeftijd kan de schors in kleine plaatjes loslaten. De standplaats dient zonnig to halfschaduw te zijn. Als je de boom echter op een goed beschutte plek neerzet, overleeft deze de winter prima. Deze kleine boom of grote struik komt van nature voor in Zuid-Europa, maar je kunt hem daar ook veel als sierplant zien.


Cercis canadensis

In ons land is het eigenlijk wat te koud voor de Cercis. Het is ook mogelijk om deze soort op één stam te kweken. Het blad is breed hartvormig met een spitse op. Schitterende herfstkleuren. Specific epithet is in reference to Canada (southern Ontario) being part of the native range of this tree.


Cercis canadensis is the state tree of Oklahoma. Genus name comes from the Greek word kerkis meaning weaver’s shuttle in reference to the resemblance of each seed pod to a weaver’s shuttle. De bloemkleur is fel roze.


Cercis canadensis

Deze Judasboom heeft zeer mooi glanzend blad. Bij voorkeur op een leemrijke of voedzame vochtige, maar niet te natte, kalkhoudende bodem in de volle zon. Later wordt het blad purperrrood van kleur en nog later wordt het doffer en donkergroen. Het is een zeer mooie cultivar en nog te weinig in de tuin toegepast.


De Judasboom is winterhard tot ongeveer graden onder nul. Soms vriest de boom wat in op het jonge hout maar loopt in het voorjaar weer uit. Hele jonge bomen kunnen het best tegen vorst worden beschermd door middel van noppenfolie. De platte peulvruchten blijven de gehele winter aan de boom hangen.


Cercis canadensis

Zeer geschikt voor de wat kleinere tuin. Ook is hij goed winterhard. Mulch annually with well-rotted leafmoul garden compost or manure. The RHS has given it its prestigious Award of Garden Merit.


Gratis bezorging vanaf 5- Deskundig advies van specialisten. AT State University work in tandem, along with federal, state and local governments, to form a strategic partnership called N. Cooperative Extension, which staffs local offices in all 1counties and with the Eastern Band of Cherokee Indians. De cercis canadensis of judasboom is een eerder kleine boom of soms meerstammige struik die in het voorjaar schittert met zijn roze tot violetkleurige bloementrossen op het nog naakte hout. Judas tree or European redbud (Mediterranean region) New World. North America) Cercis mexicana Rose – Mexican redbud (northeast Mexico and Texas(Trans-Pecos) ) Cercis reniformis Engl.


Deze variant is wel geen boompje in tegenstelling van de andere judasbomen. Bloeit in mei met eetbare roze bloempjes, lekker in een salade. Later in de zomer verschijnen de lange bruinrode peulvruchten. A rich purple in spring, the foliage transforms to green over summer, followed by a multi-coloured autumn display in tones of re apricot and gold. Cercis siliquastrum, de judasboom, bloeit met opvallende roze vlinderbloemen.


Een opvallende verschijning in een tuin! Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. In het wild is de boom te vinden in bergachtige.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts