woensdag 3 mei 2017

Kruidentuin binnen

Specialistisch advies nodig? Het houden van kruiden binnenshuis. Bekijk meer ideeën over Kruidentuin binnen , Kruidentuin en Eetbare tuin.


Licht is essentieel voor uw kruidentuin , maar de hoeveelheid licht die elke plant afzonderlijk nodig heeft varieert. Veel kruiden gedijen goed in hitte en vochtighei maar kunnen verschrompelen bij een teveel aan direct zonlicht.

Wees niet bang om meerdere plantjes te gaan proberen op verschillende plaatsen. Welke kruiden zijn geschikt voor een kruidentuin binnen ? Wij denken bij kruidenplanten vaak al snel aan een simpele basilicum plant om Italiaanse gerechten up te spicen, maar er is nog veel meer mogelijk. Denk bijvoorbeeld eens aan rozemarijn, oregano, tijm en mint. Wil je de kamerplanten zo lang mogelijk goed houden?


En dat, als je na een aperitiefje op de veranda naar binnen gaat om te koken, meteen een bundeltje verse kruiden kunt meenemen. Het vak voor de kruidentuin meet bij meter en wordt door middel van een buxushaag in een geometrisch patroon onderverdeeld in vakken.

In deze post behandelen we geweldige ideeën om je kruidentuintje binnen te beginnen, namelijk: Vensterbank kruidentuin Balkon kruidentuin Één enkele pot Gebruik. Zelfs de kleinste amateur kok weet dat gerechten net even lekkerder worden als de kruiden uit je eigen kruidentuin erin zitten. Laat die supermarktoregano maar in zijn bakje en de verlepte basilicum in het rek: met deze tips van expert Charlie Nardozzi kook jij straks uit eigen kruidentuin. Heb je buiten geen ruimte, dan moet hij maar binnen komen! Hier vind je praktische en creatieve ideeën om zelf een verticale tuin binnen aan te leggen.


Hoe dichter je kruidentuin bij je keuken gelegen is, hoe vaker je ook gebruik zal maken in je gerechten van je eigen gekweekte kruiden. Potten bieden het voordeel dat je de kruiden ook makkelijk kan verplaatsen zodat ze steeds de ideale groeiomstandigheden hebben. In de winter kan je ze zelfs binnen zetten.


Het is super simpel, daarom is het ook erg leuk om het samen met je kinderen te doen. Met kruiden is het niet nodig om de zaden eerst in een klein bakje op te kweken, je kunt direct starten in de glazen pot. Volg onderstaande stappen en je hebt binnen no-time een kruidentuin op je vensterbank! In de zomer staan je plantjes zo gezellig in de tuin, in de winter zie je ze niet meer. Je kun namelijk je eigen kruidentuin binnen in huis maken!


Een kruidentuin aanleggen kun je groot- of kleinschalig doen, let in ieder geval op een aantal aspecten om tegenvallende resultaten te voorkomen. Kruidenplantjes houden over het algemeen niet zo van vocht (uitzondering is basilicum).

Het is daarom belangrijk dat de plek van de kruidentuin niet te vochtig is en een goede afwatering heeft. Sierbestrating: Levering binnen 1-werkdagen. Voor bestrating gelden geen vaste leverdagen. We leveren binnen 1-werkdagen op basis van efficientie, hierdoor kunnen wij van te voren geen leverdag bepalen.


Zet dus zeker een schutting rond je kruidentuin. Ons klimaat indachtig moet je er dus voor zorgen dat regenwater voldoende snel weg kan: kruiden hebben een hekel aan ’natte voeten’. Wat niet wegneemt dat ze graag veelvuldig water krijgen in periodes van grote hitte en droogte. Kinderspel met deze moderne CressToday tuinkers kruidentuin voor binnen ! Zaadjes planten, gieten, een paar daagjes geduld hebben en tadaah - je tuinkers kan geoogst worden. Je gerechten in een handomdraai nóg lekkerder maken?


Mooi meegenomen: aan veel kruiden komen mooie bloemen die ook nog eens eetbaar zijn. Je tuin of vensterbank ziet er meteen veel leuker uit! Munt is heel makkelijk om te kweken. Maar let op: dit plantje is een echte woekeraar.


Reviews Vanavond gegeten bij de. Ga je het voor het eerst aan de slag met je eigen kruidentuin of moestuin, dan raad ik de volgende gewassen aan die (bijna) vanzelf groeien. Sla, tomaten, boontjes, aardbeien en kruiden als basilicum en peterselie. Deze gewassen hebben relatief weinig verzorging nodig en met genoeg water groeien de plantjes en zaden snel.


Het tuintje wordt mijn vriendins eerste kruidentuin , en dan raad ik aan in de eerste plaats te opteren voor culinaire kruiden. Kruiden voor een beginners- kruidentuin in de zon. Die kan je immers het vaakst en het meest direct gebruiken, en daar ben je gewoon al het best mee vertrouwd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts