maandag 8 mei 2017

Biologisch zout

Biologisch zout

De gemeente Amstelveen zou een „1procent biologisch en duurzaam wegenzout” gaan gebruiken. Als dat ‘bio’ staat voor goed voor de natuur, dan is de bewering onwaar. Het is gewoon zout , en dus even slecht voor flora en fauna als ‘normaal’ zout. Maar de manier waarop het biozout gewonnen wordt kán wel beter voor het milieu zijn. In Frankrijk noemt men dit zout ook wel Sel Gris wat grijs zout betekent, dit komt door de aanwezige klei-deeltjes, daarnaast bevat alleen het echte Keltische zeezout ook het aanhangend zeewater, het is dus herkenbaar als een nat zout.


Biologisch zout

Veel (zee) zout is bewerkt om het vocht er juist uit te krijgen. Voor al uw biologisch zout kunt u terecht in onze online delicatessenwinkel. FineFoods-Online biedt u een ruime keuze en u bestelt eenvoudig online.


Vrijwel iedereen kent wel het standaard onbewerkte zout , waar iedere supermarkt vol mee ligt. Maar er zijn nog veel meer verschillende soorten zout. Zo is er onder andere Himalaya zout , Keltisch zout , zeezout en het welbekende tafelzout.


Hoe witter het zout eruitziet, hoe meer het bewerkt is. Zout heeft namelijk van nature geen hagelwitte kleur. Maximaal van de ingrediënten mag niet- biologisch zijn.


Wijn is wel altijd helemaal biologisch. In de lijst hieronder zie je welke niet-biologische ingrediënten volgens de wet in samengestelde biologische producten mag zitten. Producten verdwijnen van de lijst zodra ze in voldoende mate biologisch beschikbaar zijn.


Maar dat niet alleen, je doet het op een manier die niet alleen jouw smaakpapillen verwent, maar ook nog eens aardig is voor de natuur. Je vindt het bij Albert Heijn. Vandaag bestel morgen in de keuken. U kunt met een goed gevoel van onze biologische producten genieten, omdat ze met zorg en aandacht voor ons zijn geproduceerd. Heerlijk voor op de boterham, het maken van pindasaus, om in gerechten te verwerken en zelfs in een smoothie.


De combinaties die in het atelier worden gemaakt zijn uniek. En uit geraffineerde, ongeraffineerde en ruwe biologisch zout. En of biologisch zout solide , poeder of vloeistof is. Per kilo vlees voeg je gram van de kruiden- en specerijenmix toe. Variëren met de kruidenmix Deze shoarmakruiden met zout biologisch zijn vrij van geur-, kleur- en smaakstoffen.


Green Xl Onkruidzout is een 1 duurzaam en biologisch zout. Eenvoudig aan te brengen, verrassend effectief en een goedkope oplossing, is het ideale alternatief in de plaats van chemische bestrijdingsmiddelen op normale verharding zoals bestrating, parkeerterrein, terras (met uitzondering van kalkhoudend natuursteen), grindpad of tennisbaan. De bio-wetgeving erkent dat sommige agrarische ingrediënten niet biologisch verkrijgbaar zijn. U mag daarom in enkele gevallen een gangbare variant gebruiken. Biologisch aandeel berekenen.


In de schildklier zit normaal gesproken een grote voorraad jodium. Wie te weinig jodium binnenkrijgt, merkt dat dus vaak pas na enkele jaren. Je loopt kans op een jodiumtekort als je weinig of geen brood eet of brood zonder gejodeerd zout , zoals veel biologisch brood of een deel van het thuisgebakken brood. Zo kan het ook met zout : de ene dag Keltisch zeezout, de andere Atlantisch zout en weer een andere dag neem je Himalayazout. Elk zout proeft ook anders.


Kijk welke jij het lekkerst vindt, grote kans dat die zout dan ook voor jou het beste is. ZOUTMAN is expert ter zake en biedt u nuttige informatie over biologisch zout. Aarzel niet ons te contacteren! Echt” zout is dus nauwelijks te koop omdat de massaproductie ervan economisch gezien niet rendabel is. Slechte eigenschappen van “gewoon” (natrium) zout.


Doordat zout geraffineerd wordt, bestaat het enkel nog uit natrium en chloride. Jammer, want de “onzuiverheden” die verwijderd worden zijn nou juist zo gezond. Bewust omgaan met zout is wat mij betreft op deze manier kijken naar voeding.


Maar door het goed af te spoelen, spoelt het zout grotendeels weg en blijft er een kleine hoeveelheid achter die een zilte ondersteuning geeft. Bestel elke week je biologische boodschappen online. Wij leveren onze versproducten direct van de boer en bezorgen deze zelf bij je thuis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts