donderdag 25 mei 2017

Toscaanse lavendel

Toscaanse lavendel

Ondersteunt onder andere het herstellend vermogen van de huid en helpt te ontspannen. Zuivere en Gezonde Natuurproducten bestellen! Lavendel stoechas Toscane houdt van een zonnige standplaats.


Deze lavendelsoort is grotendeels winterhard en overleeft bij temperaturen tot -°Celsius. Het is wel belangrijk dat u Toscane in de winter zoveel mogelijk op een beschutte plaats zet. U kunt de planten het best terugsnoeien in het voorjaar.


In kleinere potten staan verder, naast lavendel , vooral geurende kruiden en. Toscaanse of sterjasmijn is de meest winterharde jasmijn. Daarvoor kijk je op KIESKEURIG. Na een uitermate droge start van de zomer en temperaturen die vaak rond de graden celcius stegen ziet het ernaar uit dat we deze week wat verfrissing krijgen.


Blauwe lavendel en lavendel blauw bestaan niet, dat blauw heet officieel violet. Er zijn cultivars met zeer grijs blad en er zijn dwergvormen en reuzen. Geef daarom een keer per jaar wat kalk indien nodig. Geniet u ook zo van de paarse bloemen in deze mooie tuinplant?


U kunt lavendel het hele jaar door planten en bestellen. De olie van de echte lavendel is fijner, maar ook duurder dan de olie van de gekruiste of hybridenlavendel. Er bestaan minstens 2verschillende variëteiten van lavendel en de meeste soorten bloeien blauw, maar er zijn ook witte en roze soorten. Informatie over alle lavendel De lavendelvelden in de Provence sieren menig ansichtkaart en fotoboek.


Misschien dat de tuinplant hier haar populariteit aan te danken heeft. De stranden zijn er breed en uitgestrekt. Bij de meeste plaatsen loopt het strand niet te steil af, zodat de kinderen veilig in de branding kunnen spelen.


Haal de plant los van de stok, waaraan hij gekweekt is. Bindt de ranken in een waaiervorm aan de schutting of tegen een stuk gaas. Plant hem in voedzame grond en geef hem voldoende water. De kleine witte bloemen lijken op propellers en geuren sterk, ze verschijnen van juni tot in september.


Redelijk winterhard op een beschutte plaats. Ook bestaat er lavendelhoning waarbij er zorg voor wordt gedragen dat de bijen alleen met lavendel in aanraking komen. Inwendig kan lavendel worden toegepast als theeaftreksel en uitwendig in de vorm van aromatherapie.


Bekijk het product online of kom naar één van onze winkels, waar we je graag verder helpen. Vloeibare handzeep uit de Romantica collectie van Nesti Dante. Wil je een jasmijn snoeien? Jasminum officinale moet snoeien aan de hand van een stappenplan.


Howel het geen keukenkruid is staat er ook vaak lavendel bij. Hier vind je rots- en kiezelstranden, maar meer naar het binnenland ook zonnebloemen, wijngaarden en graanvelden. Ook in andere provincies vind je mooie stranden. Het dorp bestaat net als veel dorpen uit twee delen een nieuw en een oud deel. Barga staat op de lijst van I Borghi Piú belli d’Italia.


Het oude deel van Barga is nog bijna in zijn geheel ommuurd. Wat volledig winterhard is in Nederland zijn: kurkeik, vijgenboom, lavendel , rozemarijn (de gewone deels, de ‘blue winter’ cultivar volledig), tijm, Yucca (‘Gloriosa’ en ‘Filamentosa’). Beter hiermee aan de slag gaan.


Toscaanse lavendel

Toscane (Italiaans Toscana) is een regio in Midden-Italië, die in het noorden aan Ligurië en Emilia-Romagna, in het oosten aan Umbrië en de Marken, in het zuiden. Hieronder geef ik het originele recept- kijk zelf maar of je minder lavendel wil gebruiken. Tip: bij latere baksels heb ik de voorgeschreven hoeveelheid lavendel gebruikt, maar na het vijzelen gezeefd! Deze werkwijze bevalt mij het best.


U betaald een vast tarief voor het bezorgen. Ongeacht waar je de bestelling bezorgt wilt hebben, uitgezonderd de Waddeneilanden en België.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts