vrijdag 31 augustus 2018

Cursus bosmaaier

Specialistisch advies nodig? Bespaar tot wel via kiesproduct. Alle bosmaaiers vind je op beslist. Bestel snel jouw tuingereedschap. Inhoud: Juiste inzet van de bosmaaier.


Onzorgvuldig gebruik kan ernstig letsel veroorzaken.

Maaiers met een benzine- of elektrische motor veroorzaken ongeveer procent van de ‘maaiongevallen’. Ook werken met diverse maaigarnituren leer je. Na het volgen van deze cursus kan je veilig en gezond werken met een bosmaaier. Je bent je bewust van de risico’s van werken in de openbare ruimte.


Werken met de bosmaaier moet volgens de Arbo-verplichtingen. Met deze training kun je het certificaat bosmaaien halen: een belangrijke stap in de goede richting. Eindbeoordeling van het werken met de bosmaaier en diverse onderhoudswerkzaamheden.


Aanvullende informatie Maximaal personen per cursus. Er is hierdoor veel persoonlijke aandacht voor de individuele deelnemer.

Tevens wordt er een pasje verstrekt met alle persoons- en cursusgegevens. Bijzonderheden Deze cursus kan ook in company uitgevoerd worden als maatwerk binnen uw bedrijf. Zo wordt de inhoud optimaal afgestemd op de deelnemers en hun werksituatie.


Na deze cursus kunnen deelnemers veilig en verantwoord maaiwerkzaamheden uitvoeren met de bosmaaier. Deze cursus is gericht op mensen die (beroepsmatig) met de bosmaaier werken in de groene sector. Voor de cursus geldt een minimum leeftijd van jaar.


Veilig werken met de bosmaaier is wat de Arbowet eist. Het is ook wat u als groenvoorziener wilt. Het in acht nemen van de eigen veiligheid en de veiligheid van anderen bij het werk met de bosmaaier. Daarom wordt door de ARBO-wet eisen gesteld aan personen die met bosmaaier ’s werken en uiteraard aan de machines zelf (o.a. CE-keur).


Door de praktische insteek is deze training ook geschikt voor groenmedewerkers van SW-bedrijven. Voor personen werkzaam in de groensector. De grootste collectie bosmaaiers hier! Door Klanten Gewaardeerd Met Een Topscore! Bosmaaiers tegen de laagste prijzen.


Bij bosmaaien gaat niets boven aandacht voor veiligheid en gezondheid. Hiermee houdt u de eis van de Arbowet in stand door te werken aan deskundigheidsbevordering. Daarnaast het voorkomen van onveilige handelingen voor de omgeving.

Veiligheid voor de bediening staat centraal. Bij de werktechniek is de rode lijn een juiste dosering van de lichamelijk belasting. Onderhoud en bedrijfsklaar maken van de machine en het kunnen voorkomen van storingen is standaard opgenomen in de cursus.


Cursus veilig werken met een bosmaaier houtachtige en kruidachtige gewassen. De cursus duurt twee dagdelen. Werk jij veel met een bosmaaier ? Vooral op plekken waar het lastig is om met grote machines te maaien wordt een bosmaaier ingezet. Het langdurig werken met een bosmaaier is lichamelijk zwaar belastend en kan tot gezondheidsklachten leiden. Het toestel is relatief goedkoop en soms de enige optie als je ergens met zwaardere machines niet kan komen.


De bosmaaier is een ideaal instrument om hoog gras op en vlotte manier te maaien. We kiezen een maaier aangepast aan het werk qua vermogen en snijgarnituur. Zo zijn er maaidraden voor kort gras en snijbladen voor hoog gras, ruigtes en. Het afnemende gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen heeft er toe bijgedragen dat de bosmaaier een grote opmars heeft gemaakt.


Afhankelijk van het motorvermogen (kW.) en maai- dan wel zaaguitrusting, kan de bosmaaier voor verschillende werkzaamheden worden gebruikt. Hierbij wordt gedacht aan: Het maaien van lichte kruidachtige gewassen. Denk aan contact met draaiende delen en wegslingerend materiaal.


Andere gevaren zijn: lawaai en trillingen, lichamelijke belasting, uitlaatgassen en stof.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts