maandag 2 februari 2015

Plantenborder samenstellen

Plantenborder samenstellen

Combineer vormen en kleuren in een border Border aanleggen in verwante kleuren. Kleuren stimuleren onze zinnen, maar de vorm is de basis voor al wat mooi is. Heb je altijd al een mooie bonte border in de tuin gewild? Lees onze handige tips en een border aanleggen wordt een fluitje van een cent! Als je een nieuwe tuin gaat aanleggen is het verstandig om een goed beplantingplan te maken.


Een goed beplantingsplan maken doe je op deze manier! Heel mooi: het hele jaar door een border langs het gazon of tuinpad vol bloeiende planten. Vorm en maat van een border Een klassieke border is een vrij smalle, rechthoekige strook beplanting. Aan de achterzijde afgesloten door een muur of een strak geknipte.


Een vaste plantenborder brengt in principe het nodige werk met zich mee. Voor de aanleg van een border kunnen uitsluitend eenjarigen worden gekozen of tweejarigen of vaste planten of bolgewassen, of een combinatie daarvan. U kunt ook een border samenstellen uit planten met eenzelfde kleur, maar desgewenst ook van contrasterende kleuren. Een bloemenborder of een plantenborder aanleggen in de tuin? Deze cookies gebruikt Bakker.


Plantenborder samenstellen

Welke planten de beste keuze zijn, is afhankelijk van de omstandigheden in uw tuin. Dankzij onze tientallen jaren ervaring in het samenstellen van plantenborders, hebben wij speciaal voor jou een aantal borderpakketten samengesteld! Ons assortiment borderpakketten.


Borderpakketten zijn verkrijgbaar in verschillende kleurthema’s. Over het algemeen is een plantenborder opgebouwd uit een aantal rijen vaste planten met ongelijke grootte. Van de voorrand naar de achterrand worden de planten steeds hoger zodat alle planten te zien zijn.


Plantenborder samenstellen

Gebruik voor de achterkant van de border een rustige achtergrond bijvoorbeeld een (wintergroene) haag of een schutting. Vaste planten vormen de basis van de border. Lees hier hoe u een border met vaste planten kunt aanleggen.


Bij Garmundo ben je aan het juiste adres voor het kopen van kant-en-klare borderpakketten met vaste planten. Tover jouw tuin eenvoudig om tot een groene oase! Voorbeelden van borders die hoofdzakelijk zijn samengesteld met vaste planten.


Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Bekijk en bestel de mooiste borders voor je. Bovenstaande tips zijn algemene tips voor het samenstellen van jouw beplantingsplan voor de border.


Hieronder benoemen we nog extra tips speciaal voor de smalle border. Wij verzamelen voor huiseigenaren en tuinliefhebbers praktische online hulpmiddelen. Liefst zonder kosten en eenvoudig in gebruik. Maak een keuze uit onze kante klare thema borders om uw eigen border in te richten.


Kiest u voor een vlinderlokkende border of een kleurige cottageborder? Vurig en temperamentvol is deze border door het gebruik van warme kleuren. De combinatie oranje, rood en paarsblauw is verrassend. Gewaagd maar heel smaakvol, pittig maar niet opdringerig.


De gebruikte planten staan allen graag in goede gron die goed afwatert, in de volle zon. Veel planten met grote bloemen bloeien mooi in de volle zon. Bij de samenstelling van de planten kun je letten op zowel de. Zelf een tuin ontwerpen en inrichten? Beplantingsplannen voor je eigen tuin.


Hier laten wij je graag enkele kant-en-klare beplantingsplannen zien. Met de plattegrond en de plantenlijst maak je eenvoudig. Bij het aanplanten van een border is het handig om planten te gebruiken die ieder jaar terugkomen. Dit kost het minste werk en is het voordeligst.


Elk met hun eigen voor- en nadelen. De hoogste kwaliteit vaste planten bij Tuincentrum. De specialist in vaste planten Gratis bezorging vanaf 5- Deskundig advies van specialisten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts