vrijdag 27 februari 2015

Voortuin ontwerp ideeen

Een schitterende voortuin. Vóór de realisatie van jouw voortuin dien je rekening te houden met de actuele situatie. Liefhebbers en professionals delen hun mooiste projecten op hét visuele tuinplatform.


Voortuin ideeën voor decoratie. Andere ornamenten kunnen ook een onderdeel van je ontwerp vormen of er deel van uitmaken. Bijvoorbeeld een prieel– of pergola- ontwerp dat wordt gebruikt om wijnstokken te ondersteunen.

Ontdek waar je op moet letten bij het ontwerpen van een. In de achtertuin zijn hoge schuttingen erg gewenst, vanwege privacy redenen. Hoewel het in de voortuin iets minder van belang is, kan het wel fijn zijn om je voortuin te kaderen. De meeste mensen gebruiken hier lage hekken voor.


Daarmee kan je de voortuin wel mooi omkaderen, terwijl je woning en de voortuin zelf nog wel goed zichtbaar blijven. Zo zit er ondanks het geometrische ontwerp toch wat dynamiek in de tuin. En natuurlijk dragen die mooie planten en bomen hier ook aan bij!


Had je al gezien dat deze voortuin in overleg met de buren is aangelegd?

De voortuin ligt zoals de naam al zegt aan de voorkant van je huis. Iedereen die voorbij loop ziet het. Het is als het ware hét visitekaartje voor je huis, jouzelf en eigenlijk voor alle bewoners van het huis.


Maar een voortuin inrichten kan ook erg lastig zijn. Geen inspiratie voor de renovatie van je voortuin ? Strak voortuin ontwerp met opsluitbanden. Voor deze voortuin is gekozen voor een strak voortuin ontwerp met een open karakter. Er vaste rechthoekige plantenbak gerealiseerd voor lage plantjes en twee boompjes naast elkaar.


Daaromheen is een grote bak gecreëerd met grind. Dankzij de opsluitbanden ziet alles er super strak en afgewerkt uit. Geen voortuin ontwerp is ons te gek. Zo’n tuin kenmerkt zich door strakke, heldere lijnen. Met behulp van zogenaamde blikvangers wordt de voortuin niet te saai.


Bij blikvangers kunt u denken aan plantenbakken, weelderige planten op prominente. Voor het ontwerpen van een voortuin kan je tegenwoordig gebruik maken van online tekenprogramma’s, maar je kan ook een tuinarchitect inschakelen. Deze tuinexpert weet waarop te letten bij het aanleggen van tuinen en in onderling overleg kan je tot een mooi ontwerp komen voor je voortuin.


Misschien houd je erg van het stran de bossen of juist het glooiende landschap van Limburg.

Probeer dit landschap na te bootsen in de voortuin. Je geeft je voortuin hiermee een voor jou ideale omlijsting, waardoor je bij thuiskomst gelijk helemaal thuis voelt. Let er wel op dat het landschap goed aansluit op de architectuur van je huis. Je voortuin is het visitiekaartje van je huis en is zeer bepalend voor de waarde en aanblik. We geven je voortuin ideeën voor een rijtjeswoning.


Ontdek met voortuin voorbeelden waar je op moet letten bij het ontwerpen van een grote of kleine voortuin. In dit voortuin ontwerp kun je goed zien dat er ook met een bescheiden budget een bijzonder leuke voortuin is aan te leggen. Door gebruik te maken van een halve verharding, in dit geval grind “Amarilo Grava”, voor het grootste gedeelte van de voortuin , blijven de aanlegkosten laag. De een begint met zijn achtertuin en de ander begint bij het begin. We hebben inspiratie voor voorbeeldtuinen voor je op een rijtje gezet.


Heb jij zelf een prachtige voortuin ? Je foto kan zomaar tussen de onderstaande voorbeelden komen te staan. Ze zijn vaak voor de show, niet voor ontspanning, zoals dat in een achtertuin wel het geval is. Voordat je huis in zicht komt, is de voortuin hetgeen wat bezoekers het eerst zien. Vaak wordt beweerd dat de hal de eerste indruk wekt van je huis, maar eigenlijk is dat dus de voortuin. Hier treft u diverse voorbeelden en foto’s van voortuin , oprit en ontwerp.


Aangelegd door Kasbergen hovenier. Hoewel de mogelijkheden voor voortuinen klein zijn proberen wij toch in elke voortuin orgineel en uniek te zijn. Wilt u een strakke of speelse voortuin.


Ons hovenierbedrijf is u graag van dienst!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts