woensdag 18 februari 2015

Appelboom elstar

Zoek en Vergelijk elstar appelboom kopen online. Bespaar nu met GigaGunstig! Bekijk uw resultaten elstar appelboom kopen bij ite. Zoek Nu Sneller, Beter en Slimmer bij Vinden.


Deze zachtzure tot zoete appel is zeer goed geschikt voor verwerking in bijvoorbeeld salades. De Elstar appelboom geeft zeer makkelijk vrucht. Weinig gevoelig voor ziektes makkelijk in onderhoud. Elstar is een friszure handappel, rijptijd september.


Zelfbestuiven uitstekende smaak. Ook te verwerken in gebak of salades. Hij smaakt in elk geval heerlijk. De zeer bekende appel is te vinden bij elke groentewinkel, maar is ook gemakkelijk zelf te kweken. Wanneer kan ik Elstar appels plukken?


Appelboom elstar

De elstar appelboom is een van de meestvoorkomende appelbomen in Nederland. De latijnse naam van deze appel is de ‘malus domestica’. Het grote voordeel van de elstar appelboom is dat deze erg vruchtbaar is en daarnaast zijn de appels ook erg lekker! De elstar is een hele makkelijke appelboom om zelf in de tuin te houden.


Bestuivers laat de appelboom extra vrucht afgeven. Dat is omdat wij hier in Nederland een perfect klimaat hebben voor deze appelboom. Heerlijk voor appelgebak of om uit de hand te eten. Let wel, voor de particulieren markt is deze boom minder geschikt.


Dit komt door zijn gevoeligheid voor ziektes. De appelboom is zelfbestuivend. Voordelige staffelprijzen Lage verzendkosten gratis afhaalpunten. Intratuin: dé winkel voor de Appelboom Voor in de tuin of op het terras Grootste assortiment Appel bomen. U heeft al een boom vanaf €150.


De leeftijd varieert van tot jaar en bezorgen is mogelijk! Op zoek naar een Elstar appelboom ? Tegenwoordig komen Elstar appels ook veel later op de markt. Zoek elstar appelboom bij homeandgardenideas. De struik (laagstam), halfstam en hoogstam. Elstar kan geplukt worden vanaf de tweede week van september tot eind september en is tot eind augustus goed bewaarbaar.


Appelboom elstar

Het verschil tussen die zit hem natuurlijk in de hoogte. Spilvorm, 2-jarig op langzaam groeiende onderstam Deze spilvorm wordt gebruikt voor het maken van fruitbomen met een rechte stam met zijtakken, zoals ook in de professionele fruitteelt gebruikt wordt. Afhankelijk van de snoei, kan de appelboom ongeveer meter hoog worden.


Vrucht heeft een lichte rode blos en een fijn zoetzure smaak. Plant eerst een boompaal, daarna de boom. Zeer geschikt voor in gebak. De boompaal zet je aan de windzijde. Een appelboom heeft in juni een natuurlijke rui.


Als takken daarna nog doorhangen, haal er dan om takbreuk te voorkomen zelf nog wat appeltjes af. Snoeien: in de winter of rond juli. Zo kunt u kiezen uit de Malus Domestica Elstar , Malus Domestica Rode Boskoop (Goudreinet), Malus Domestica Granny Smith, Cox Orange Pippin, de Golden Delicious, Appelboom James Grieve, Appelboom Gala, de biologische Malus Domestica Santana en Malus Domestica Topaz en de oude appelbomen Malus d. Het is een middelgrote, bladverliezende appelboom met een krachtige, bossige groei, die wintersnoei en zomersnoei behoeft. Ook kun je kiezen voor een handappel (‘ Elstar ’) of een moesappel (‘Boskoop’). Bedenk ook wanneer je de appels wilt oogsten.


Zo zijn er bijvoorbeeld zomerappels (‘Discovery’) en bewaarappels (‘ Elstar ’), waarmee je fruit hebt tot aan het begin van de lente.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts