woensdag 18 februari 2015

Betekenis amaryllis

Betekenis amaryllis

Bestel A-kwaliteit amaryllissen bij Bakker. We hebben 1 groei- en bloeigarantie. Geurende rozen of toch haagrozen? The best flower bulbs from Holland! Easy online ordering and fast delivery.


Betekenis amaryllis

We offer our customers high quality flower bulbs for competitive prices. Meestal zitten er wel vier tot zes indrukwekkende bloemen aan de steel. Amaryllis is afgeleid van het Griekse amaryssein met de betekenis stralen, flonkeren, twinkelen. Linnaeus noemde een geslacht van bolgewassen naar haar. Het geslacht is vernoemd naar een herderin uit de idyllen van de Griekse schrijver Theocritus en een pastorale van de Romeinse schrijver Vergilius.


Wat is de betekenis van amaryllis ? Amaryllis is een geslacht van bolgewassen uit de narcisfamilie (Amaryllidaceae), dat endemisch is in Zuid-Afrika. Dit is een doorverwijspagina, bedoeld om de verschillen in betekenis of gebruik van Amaryllis inzichtelijk te maken. Op deze pagina staat een uitleg van de verschillende betekenissen van Amaryllis en verwijzingen daarnaartoe.


Bent u hier via een pagina in terechtgekomen? De kans is meer dan keer zo groot dat meisjes daar Amaryllis wordt genoemd. Amaryllis was een verlegen meisje dat verliefd werd op de herder Alteo.


Alteo was zo sterk als Hercules en zo mooi als Apollo. De naam Amaryllis komt uit de Griekse mythologie. Alteo had echter enkel oog voor bloemen en niet voor de mooie Amaryllis. Zijn diepste wens was een bloem te zien die niemand anders ooit had gezien. In deze blog vind je de vijf hoofdkleuren van bloemen die al eeuwenlang symbolisch een betekenis hebben: roo roze, oranje, geel en ook wit.


Ook zijn er veel variaties verkrijgbaar met gekleurde strepen en randen op de bloembladeren. Symboliek Bloem Kleur - Betekenis Liefde. De amaryllis kent, net als veel andere bloemen, veel symbolische betekenissen.


De taal van bloemen qua kleur en wat de bloem of bloemsoort zelf symboliseert, wordt al eeuwen geduid. De symboliek of betekenis van bloemen en ook kleuren, kan per land of cultuur verschillen. Een amaryllis verzorgen is niet moeilijk, maar mensen zijn niet gewend aan een bloembol die binnenshuis groeit en bloeit.


Betekenis amaryllis

De symbolische betekenis van bloemen verandert soms, maar met het geven van bloemen willen we nog altijd iets duidelijk maken, we willen ons gevoel over brengen. Eigenlijk kun je zeggen dat bloemen onze persoonlijke boodschap symboliseert. Help mee, en voeg een woord toe.


Betekenis van bloemen Wilt u iemand bedanken, een hart onder de riem steken, ’zomaar’ een bloemetje geven of een romantische sfeer kweken? Dan is het leuk als u een bloem kiest met een betekenis. Dat geeft een extra accent. Al tijden hebben bloemen een betekenis.


Betekenis van een Amaryllis : Trots, Schoonhei Vriendschap en Warmte Uit een bruin bolletje komen prachtige stengels waaruit of meer mega grote bloemen komen. Super fijn, je hoeft er eigenlijk niks aan te doen. De echte Amaryllis belladonna kun je het beste buiten planten. Eventueel in een pot, zodat je hem tegen de winter weer gemakkelijk kunt laten overwinteren.


De bloei valt aan het eind van de zomer te verwachten, als het blad begint af te sterven. De kleur is meestal roze, maar er zijn ook witbloeiende cultivars.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts