donderdag 26 februari 2015

Planten voor lage heg

Mis de Aanbieding van de Dag niet. Boek uw hotel nu, tot korting! Vergelijk nu voor de laagste prijs! Hét online tuincentrum met meer dan 10.


Lage hagen zijn bijvoorbeeld ideaal als erfafscheiding voor voortuinen.

Planten zie onze aanbiedingen! In plaats van een tuinhek, plant u een heg waar u overheen kunt kijken. Daarnaast is een lage haag mooi als omlijsting van vakbeplanting.


Heel klassiek is een vierkante buxushaag met daarin andere heesters zoals rozen of hortensia’s. De vaste planten die wij aanbieden worden vaak gebruikt als haag of heg , maar zijn ook heel geschikt om als solitaire plant te plaatsen. Lage vaste planten zijn een mooie basis voor de tuin.


Hoge, wintergroene hagen zorgen voor privacy, lage haagjes geven de lijnen aan en brede, losse hagen passen in grote, informele tuinen. Er zijn zoveel verschillende haagplanten, voor elk doel is wel een geschikte soort te vinden.

De mooiste hagen kun je bekijken in de video. Dit maakt lage vaste planten ideaal als tuinopvulling. Welke lage vaste planten zijn er eigenlijk allemaal? In dit artikel laten we een aantal lage vaste planten zien, die geschikt zijn voor vrijwel iedere tuin. Een populaire plant die gemakkelijk laag is te houden, is de Laurier.


De onderstaande planten zijn onze favorieten: Japanse hulst. De Japanse Hulst heeft veel weg van de buxus. Deze plant met kleine groene bladeren wordt veel gebruikt als alternatief voor de buxus, omdat deze een ziekte kan hebben. Met dit haagpakket bent u gegarandeerd van een schitterende bloeiende haag. Deze haagplanten zijn uitstekend geschikt als lage afscheiding, bijvoorbeeld in uw voortuin of naast een terras.


Dit haagpakket is perfect geschikt voor het maken van meter haag. In zo’n geval is het prettig om een groenblijvende haag die laag blijft te planten. Deze blijft het hele jaar door mooi groen en is eenvoudig laag te houden doormiddel van de juiste snoeitechnieken. Wij lichten een aantal groenblijvende lage hagen uit die geschikt zijn voor elk gebruik.


Je zocht op: Tuininfo (resultaten) Tuinforum. Dat is ondertussen achterhaal dus hier planten voor die wel goed zijn in de slaapkamer.

Wintergroene haagplanten groeien in uw tuin uit tot prachtige, dichte heggen. Sommige soorten hebben daar wel best wat tijd voor nodig. Wilt u niet wachten op uw wintergroene haag? We verkopen ook kant-en-klare hagen, dan worden er bij u dus haagplanten bezorgd die zodra u ze neer zet een volle heg vormen.


Aanplanten met struiken per strekkende meter op alle gronden. Snoeien in juni en september. Voor lage , formele heggen , zijn buxus en Japanse hulst goede keuzes. Met hun dichte, compacte groeivorm zijn deze planten makkelijk in een nette vorm (of zelfs in een creatieve vormsnoei) te knippen. Buxus is een ideale plant om lage , formele haagjes van te maken.


Voor een meer informele haag is de keuze ruimer. Hij heeft een dicht vertakte structuur en kleine blaadjes. Daardoor is de buxus heel gemakkelijk in vorm te snoeien, zowel in een nette haagvorm als in een meer creatieve vorm. Een heg is er dus in allerlei soorten en maten. De ene heg dient als een tuinafscheiding, dit zijn vaak de hoge heg soorten.


Ook kan je een heg gebruiken voor om een border, rond de voortuin of als een scheidingshaag, dit zijn vaak de lage heg soorten. Heggen langs sloten en op wallen tussen landerijen noemen we hier volledigheidshalve. Hun waarde ligt in het feit dat ze een goede windbescherming geven, dat ze hout en vruchten leveren en een biotoop zijn voor vele kruidachtige planten , vogels en kleine dieren.


Omdat kluitplanten en planten met blote wortel uit volle grond gerooid worden, dien je rekening te houden met de juiste plantperiode. Je kunt pas aanplanten wanneer deze planten in rust zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts