vrijdag 26 oktober 2018

Moestuin workshop

Duurzame tuinproducten, zoals moestuinbakken, tuingereedschap, kweekspullen enz. Laat je bedrijf groeien door 1 jezelf te laten zien met vloggen. Ook trekt onkruid belangrijke dieren aan. Haal alles met de hand weg waar jij het niet wil en gooi bij de compost. Belangrijk: maak je moestuin niet te groot, dan ben je sneller klaar met wieden!


Moestuin workshop

Wieden is vooral in mei en juni. Laat de buren wieden en oogsten als jij weg bent. Dan kiezen we een datum die u uitkomt. Gratis online workshop over het maken van jouw perfecte teeltplan, de beste manier om je moestuin volgend jaar nóg productiever te maken. Registreer een account om toegang te krijgen tot deze gratis workshop ! Wat kun je verwachten van deze workshop ? In deze workshop legt Floor Korte je alles uit over het starten van een moestuin en wat hierbij komt kijken.


Ook geeft ze heel veel beginnerstips en leuke weetjes om zo toe te passen. Online cursus biologisch moestuinieren voor beginnende tuiniers die al in jaar een riante oogst van eigen kweek willen Onmisbare kennis bij het aanleggen en bijhouden van een productieve moestuin. Voor elke dag gezon vers, biologisch en vooral lekker eten uit eigen moestuin. Volg een workshop moestuinplan maken. Binnenkort kun je weer een workshop bij ons volgen om je moestuinplannen om te zetten in realiteit.


Moestuin workshop

De Meisjes loodsen je door het labyrint van gegevens. Zij weten waar je rekening mee moet houden. Natuurlijke Moestuin (Moes)tuinieren is niet altijd makkelijk. Tijdens deze workshop leer je een aantal.


Welk insect kan bijvoorbeeld heel slim boontjes uit hun gesloten hulzen pulken, en hoe doet dat insect dat dan? En wat zou de plant kunnen doen om zich te verweren tegen al dat insectengeweld? We bewerken de plant zo dat het turbo-insect geen kans meer maakt. Na je bezoek aan De Moestuin kun je aanschuiven bij deze workshop.


Soms werkt het in een keer en soms blijft het ploeteren, ja echt. En dat kan door een workshop bij ze te volgen. Denk aan een workshop likeur maken, je eigen limoncello bijvoorbeeld. Het is alweer bijna Paasvakantie, tijd dus voor onze jaarlijkse 2-daagse workshop ‘Groenten Kweken’. Sinds vele jaren hebben we in het begin van de lente een 2-daagse workshop waarin we de essentiële zaken bekijken om een natuurlijke moestuin op te starten.


Het zijn intensieve dagen, goed gevuld met theorie en praktijk. Helaas is een moestuin veel werk. Maar als je de juiste planten kiest, de tuin op een bepaalde manier indeelt en je laat helpen door de techniek kan je veel tijd besparen. Op moestuinforum kun je vragen stellen over het telen van groenten, fruit en kruiden en vind je tips over het voorkomen van ziekten, bemesting en het inmaken van de oogst.


Een forum voor en door moestuin liefhebbers. Die aarde gaat in een glazen potje, water erbij, deksel goed vastdraaien, en dan minuten schudden! Tja natuurlijk gaan er een paar potten een beetje open maar dat is juist leuk. Bij een moestuin-workshop hoort geklieder!


In deze vierdelige lessenreeks leer je de basis om te starten met moestuinieren. Je krijgt tal van tips over bodem en bemesting en je ontdekt wat biodiversiteit in de moestuin kan betekenen. Ook over bodemwerking en vruchtwisseling kom je heel wat te weten.


Moestuin workshop

Kortom de perfecte voorbereiding om nadien zelf met succes aan de slag te gaan in de. De workshop wordt gegeven door Thijs en is van 10. De deelnemers krijgen een pot heerlijke en volgens de organisatoren van de workshop ‘eerlijke’ augurken van de Sociale Moestuin mee naar huis. Je aanmelden, is noodzakelijk. LET OP: omdat dit een intensieve en interactieve workshop betreft is het aantal plaatsen beperkt!


Als alles klaar is kunnen we misschien ook beginnen met zaaien. De kosten bedragen € 15- (incl. BTW) p. De webshop van de Makkelijke Moestuin.


Een Makkelijke Moestuin opzetten kan het hele jaar door. Alleen in december en januari kan je niets zaaien of planten. Dus hoe eerder je begint, hoe meer profijt je ervan hebt. Het kweken van eigen groente en fruit is leuk en gezond.


Je kunt je moestuin klein beginnen, in pot of op een vierkante meter. Slaat het aan en heb je tijd en ruimte, ga dan groter. Plannen maken, zaaien, oogsten en koken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts