maandag 8 oktober 2018

Hout schimmel behandelen

Dé decoratieve bouwmarkt voor de moderne doe-het-zelver. Duurzamen houten dakkapelkozijnen voor een lage prijs en snel geleverd. Bereken wat jouw houten kozijn kost.


Ernstig aangetast hout dat droog is, laat zich makkelijk met de vingers tot poeder wrijven. Veel hout met bruinrot blijft aan het oppervlak min of meer onaangetast.

Witrot Wanneer schimmels naast de cellulose ook de lignine afbreken, ontstaat witrot. Hout is dan veelal lichter van kleur en ziet er vezelachtig uit. Het trekt daarbij ongedierte aan.


Waardoor wordt het veroorzaakt en hoe kun je bruine tot zwarte schimmel verwijderen? Hoe herken je bruine of zwarte schimmel ? Dood de schimmel met boraxpoeder. Borax is niet duur en te koop bij de drogist.


Borax werkt om non-poreuze oppervlakten zoals tegels en glas en op poreuze oppervlakten zoals hout.

Begin met het stofzuigen van de schimmel die losligt, gebruik een filter waardoor de sporen van de schimmel zich niet kunnen verspreiden. Schrob daarna de schimmel met krachtige bewegingen uit het hout met de spons. Ga door tot alle schimmel verwijderd is. Na afloop van het schrobben doe je eetlepel olijfolie op een schone, droge doek.


Masseer de olijfolie in het hout met de doek, zodat het hout niet uitdroogt van het schrobben. Hout is een natuurproduct en als je hout niet behandelt wordt het zeer snel grijs. Er zijn verschillende manieren om hout te behandelen.


Op deze pagina geven wij de meest voorkomende alternatieven van onbehandeld hout en de meest voorkomende methodes om hout te behandelen. Wat gebeurt er met onbehandeld hout ? Hout met bruinrot blijft over het algemeen aan het oppervlak min of meer onaangetast, maar is makkelijk te herkennen met een hamertje. Als het hout dof klinkt, dan is dat een slecht teken. Hout met witrot bevat een schimmel welke zowel de cellulose als de lignine afbreekt. Dit kan men herkennen aan de vezelachtige structuur dit het hout dan krijgt.


Belangrijk is, dat u voor schilderen de ondergrond zeer grondig reinigt, zeker als er al schimmel aanwezig zijn. Om groene aanslag en schimmel te voorkomen kunt u uw hout voor het schilderen behandelen met een anti schimmel middel Svampdö gewoon inspuiten of kwasten en laten drogen. Het vernietigende werk van de boktorlarven wordt soms slechts na een aantal jaren ontdekt.


De schade is dan ook meestal aanzienlijk.

Test de weerstand van het hout door er een scherp voorwerp in te steken. Bij vermolmd hout gaat u er probleemloos door. Moet ik douglas hout behandelen ? Bij douglas hout is het toch wel een heel interessante vraag of het hout überhaupt behandeld moet worden.


Er is eigenlijk niet een heel makkelijk antwoord op. Er spelen een aantal verschillende factoren. De eerste vraag die je jezelf moet stellen is wat je van het hout verwacht.


Wil je maximale levensduur, dan. Je wilt beginnen met schilderen, maar wacht even: schimmelplekken. Bruine vlekken of zwarte puntjes op de oude muurverflaag. Daar zul je eerst iets aan moeten doen, want je kunt er niet zomaar overheen schilderen. Schimmelplekken tref je vaak aan in badkamers en kelders.


Bovendien is schimmel slecht voor je gezondheid. Als hij massaal in huis voorkomt, kan deze schimmel ernstige medische klachten tot gevolg hebben. Kelderzwam vreet nat hout aan in bijvoorbeeld kelders en vochtige kruipruimtes. Het verwijderen van schimmels van hout is bij deze soort moeilijk, omdat hij binnenin het hout groeit. Huiszwam is een schimmel die funest is voor al het houtwerk in huis.


Neem een andere plantenspuit en vul deze met azijn. Sproei dit over de te behandelen plek. Door chemische reactie ontstaat er koolzuur.


Azijn wordt vaak gebruikt naast zuiveringszout omdat dit schimmel doodt. Breng zuiveringszout direct op de plek aan. Dit werkt goed op poreuze oppervlakten zoals hout. Hout behandeld met Woodseal Pro produceert een duidelijk parelend effect.


Hierdoor is goed zichtbaar dat het hout goed beschermd is. Dit hout impregneermiddel is speciaal ontwikkeld om hout te behandelen en waterafstotend te maken. Hecht sterk aan alle soorten hout , riet en rotan. Schimmel op de muur in huis is erg vervelend en schadelijk voor je gezondheid dus dat is alle reden om definitief schimmel verwijderen bovenaan de lijst te zetten.


Het is gelukkig op een aantal manieren te verhelpen. Het ventileren is het simpelste maar dat heb je wellicht al geprobeerd. Wrijf deze met een harde borstel over de schimmel of giet het er overheen.


Daarna altijd even naspoelen met schoon water. Hardnekkige schimmels kan je behandelen met bleekmiddel. Heeft u last van deze, meestal bruine soort vlekken, dan is het zaak om eerst de oorzaak te onderzoeken voordat u gaat behandelen. Als de aangetaste plek vochtig blijft, dan is alle schilderwerk gedoemd te mislukken. Op zoek naar de mogelijke oorzaken.


Allereerst zal gekeken moeten worden of het een lekkage betreft. De zwam ontwikkelt zich alleen dan in hout , wanneer dit te vochtig is. Echter, soda of bleekwater werkt net zo goed.


Na het verwijderen van de schimmel kun je de muur en het plafond verven met verf wat schimmelwerend is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts