dinsdag 16 oktober 2018

Hortensia winterhard

Hét online tuincentrum met meer dan 10. Liebevoll zusammengestellte Blumengeschenke für jeden Anlass mit 7-Tage-Frische-Garantie. Kwaliteit voor lage prijs. Bekijk de Hortensia Aanbiedingen.


Gemakkelijk thuis bezorgd.

Hortensia ’s zijn in Nederland bij zeer veel mensen gewild vanwege hun lange en overvloedige bloei. Dat de hortensia ’s bij de buren veel langer doorbloeien dan bij jou, heeft niets met onkunde of nalatigheid te maken. Het ligt simpelweg aan de soort. Zodra de knoppen gevormd zijn kan een nachtvorst echter grote schade aanbrengen, met geen of weinig bloemen tot gevolg. Als er in april of begin mei nog nachtvorst voorspeld wordt is het dan ook verstandig om de plant met noppenfolie of een grote doos te beschermen.


Bijna alle hortensia ’s zijn goed winterhard. Dat wil zeggen, dat de takken en gesloten knoppen niet dood vriezen.

De plant zal niet te gronde gaan door vorst. Het kan evenwel gebeuren, vooral bij kuipplanten, dat de grond waarin het wortelgestel zich bevindt geheel bevriest. De Annabelle is een grote struik met grote, witte, ronde bloemen die lang mooi blijven.


Deze tuinhortensia is winterhard en geeft elk jaar bloemen. Houtige takken met donkergroene bladeren en daarboven stervormige bloemblaadjes, dat is de Hortensia. Kleuren die het gemakkelijk maken om de Hortensia te associëren met de naderende lente.


Dit houdt in dat ze het best groeien in grond met een lage zuurgraad. Wij adviseren altijd om hortensia te planten in Pokon Hortensia Grond. Beïnvloeden van de kleur van de bloemen. Wil je een roze hortensia. De kleur van de hortensia wordt beïnvloedt door de zuurgraad van de grond.


Tijdens neutrale omstandigheden neemt een hortensia zijn eigen kleur aan. Zure grond doet een hortensia naar blauw verkleuren en met meer kalk in de grond kleurt hij roze. Gebruik bij het planten van hortensia ’s altijd speciale hortensiagrond.


Moet ik ze, omdat ze dus in een pot staan, in de winter extra beschermen tegen de vorst of zijn ze in pot ook sterk genoeg om de vorstperiode te overleven.

In de meeste tuinen is er wel een te vinden. De hortensia is misschien wel de populairste tuinplant van Europa. Een hortensia verzorgen is niet moeilijk. Maar wat wel heel belangrijk is: water geven. Verzorg je hem goe dan kun je nog meer genieten van zijn prachtige bloemen!


Het zijn dorstige planten en zonder water kunnen ze niet. Levering omvat: 3-liter containerpot, ca. Winterharde planten zijn bestand tegen vorst en kunnen goed tegen onze Nederlandse winters. Ze beschermen zichzelf door bijvoorbeeld in de winter hun blad te laten vallen en in rust te gaan. Er zijn ook wintergroene én winterharde planten.


Snoeien kunt het beste pas na de winter doen. Dit kan tot onnodige schade leiden. In een pot dient u de planten ’s winters wel enigszins te beschermen bij. Waar een Hortensia zich thuis voelt hangt af van welke Hortensia het is.


Maar veel voorwaarden gelden voor alle verschillende soorten. Lees hier meer over het onderwerp standplaats Hortensia. De beste grondsoort voor een hortensia is verse, humusrijke gron die goed doorlatend is, voedzaam en neutraal tot licht zuur. Knip bloemen van zijtakjes gewoon af. Bij een bloem aan de top knip je de tak af boven de hoogste knop die vlak onder de uitgebloeide bloem zit.


De bloemkleur van hortensia ’s varieert van rood en roze naar blauw (en wit). De klimhortensia bloeit in juni-augustus met prachtige grote witte bloemschermen. De Klimhortensia (Hydrangea anomala petiolaris) is uitstekend winterhard , en kan temperaturen tot - graden Celsius uitstekend verdragen.


U kunt deze klimhortensia op een zonnige- en schaduwrijke plek planten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts