maandag 29 oktober 2018

Plataan leiboom

Goedkoopste bezorging in NL. Diverse soorten en maten Coniferen. Ook heel geschikt voor hagen. Levering uiterlijk binnen dagen. De plataan is een sterke boom die op vrijwel alle grondsoorten groeit.


De leiplataan heeft een afschilferende bast wanneer de plataan hard groeit. Dit geeft een mooi effect op de stam van de leiplataan. Meestal begint de plataan ergens rond het midden van mei blad te ontwikkelen. Door de grote bladeren en de snelle groei groeit de plataan snel dicht.


Door het grote blad zal het scherm van een Lei- Plataan toch zeker al gevuld zijn. In het eerste jaar na aanplant is de groei nog wel iets minder omdat de boom eerst moet wortelen. Onderhoud en snoeiwerk plataan Een lei- plataan is een mooie groene leiboom die optimaal geschikt is als afscheiding in uw tuin. Welke soort grond u ook hebt, een lei- plataan kan vrijwel in alle gronden geplaatst worden. Daarnaast is dit een zeer snelgroeiende boom, waardoor de inkijk in uw tuin snel verminderd wordt.


Plataan leiboom

Alleen wannner de Plataan op een kalkrijke grond staat kan de Plataan snel last krijgen van droogte. Een Plataan kopen bij bomenenzo. Uw Plataan leveren wij rechtstreeks vanaf onze eigen kwekerij met onze eigen bezorgservice en kan eventueel ook nog door ons worden aageplant. Zo makkelijk is een Plataan kopen nog. Platanus orientalis MINARET ( de OOSTERSE LEIboom ) is van nature een zuilvormige boom die door zijn rijke vertakking zeer geschikt is om als leiboom gekweekt te worden.


Het is een mooie sierlijke boom met handvormige bladeren die je steeds vaker in Nederlandse tuinen ziet. In onze webshop vindt u een ruim aanbod van hoge kwaliteit. Doordat je de plataan ook als leiboom of dakplataan kunt laten groeien is hij zeer veelzijdig en past hij in veel tuinen. Dit is een uiterst gezonde leiboom met mooi gevormd blad. Een alternatief voor de plataan met stofvrij blad is de Lei-Amberboom of Lei-Liquidambar.


Plataan leiboom

Er zijn talloze boomsoorten die als leiboom kunnen worden toegepast, de twee meest gebruikte soorten zijn de leilinde en de plataan. Ze worden vaak toegepast als afscherming omdat het snelle groeiers zijn die veel zijtakken vormen waardoor je al snel een dichte begroeiing hebt met veel privacy. Zo ook bij de dakplataan, waar de kroon als een dak wordt geleid. Er gaat eerst een rechte stam zonder takken omhoog, vaak tot ongeveer meter. Op die hoogte worden de een aantal twijgen horizontaal geleid.


Wij adviseren al onze klanten om altijd bij elke boom gebruik te maken van boompalen en boom bevestigingsband. Dat houdt in dat je de takken in bepaalde vormen kunt leiden. Dit voorkomt het scheefwaaien of omwaaien van de boom. Boskoop op het gebied van leibomen, leilinden en dakplatanen. We adviseren uw graag in de aanschaf van uw leiboom , leilinde of dakplataan.


We vertegenwordigen alle varianten en voorzien u graag van de beste bomen rechtstreeks van onze kwekerij. Leiplataan-platanus-hispanica. Een zeer snelgroeiende leiboom in frame gebonden die zich goed laat snoeien. Deze plataan leiboom is snelle groeier met lichtgroene, grote bladeren. De boom bezit donkergroene, 3-lobbige, getande bladeren en een afschilferende stam.


Snoei in de winter en zomer om deze plataan als leiboom in toom te houden! Een leiboom is een boom waarvan de takken in een bepaalde richting geleid worden. Een bekend voorbeeld is de leilinde, die vooral bij boerderijen werd geplant als zonne- en windscherm. Elk jaar wordt de boom teruggesnoeid tot op de gesteltakken of liggers.


Plataan leiboom

De Lei- plataan kan echter ook goed als leiboom toegepast worden. Met zijn grote bladeren heeft u snel een mooie dichte leiboom in uw tuin staan. Plant bij de leiplataan aanplantgrond en zet er een. TIP Plant een snel groeiende leiboom zoals een linde of een plataan op 3-meter afstand van elkaar. Leiboom snoeien in de winter.


Trage groeiers zoals Photinia kunnen dichter op elkaar staan, ongeveer twee meter. Een leiboom behoudt zijn vorm door jaarlijks al de jonge, meestal verticaal groeiende scheuten die uit de hoofdtakken af te snoeien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts