dinsdag 23 oktober 2018

Helleborus soorten

Ruime collectie stalen en zilveren sieraden voor het hele gezin. Kwekerij Bastin is een kwekerij van niet alledaagse vaste planten voor liefhebbers centraal gelegen in Zuid-Limburgse heuvellandschap. Helleborus orientalis rozegespikkeld. Er zijn maar weinig vaste planten die in de winterperiode bloeien, daarom zijn kerstrozen heel populair.


Bijzonder aan deze soorten is dat ze bloeien in de wintermaanden.

De kerstroos ( helleborus Niger) is vrij bekend en bloeit rond de kerst. Maar er zijn nog meer soorten helleborus , namelijk nieskruid en stinkend nieskruid. Laat je ook eens verleiden door de andere soorten , bijvoorbeeld de helleborus orientalis. Het overgrote deel van de, via selectie en kruisingswerk verkregen rassen, wordt samengebracht in de helleborus Orientalis Groep.


Dit is een grote plantengroep van enorm wisselende herkomst. Maar wie hiervan meerdere exemplaren in de tuin wil hebben hoeft slechts de natuur zijn gang te laten gaan. Deze soorten zaaien zich namelijk erg gemakkelijk uit.

Dat heeft alles te maken met zijn fantastisch kleurenpalet. De meeste soorten treft men aan in de Balkan. De planten zijn giftig, houd daar dus rekening mee als je een bloem of bladeren afknipt. De plant bloeit, afhankelijk van de soort , vanaf december tot april. Als de plant in de zon staat komen het grijs en rood nog duidelijker naar voor.


Het is en blijft een tuinplant die een koele plek nodig heeft. In januari wanneer de kerst voorbij is, en we wel wat kleur kunnen gebruiken, verschijnt de kerstroos in de tuin. Zet een aantal planten bij elkaar in de border of pot. De Christmas Carol is onze populairste variëteit. Er zijn ook soorten die u juist in februari gedag zeggen door dan te gaan bloeien.


Dit geldt ook voor soorten zoals H. Blad glanzend donkergroen. In winter lang aanblijvend. Rode, roze en witte tinten. Voor humusrijke grond in de halfschaduw.


Geef in het voor- en najaar wat organische mest, zoals gedroogde koemest, beendermeel of een andere samengestelde meststof.

Ze komen uit Zuid- en Midden-Europa en andere soorten uit China. Het zijn wintergroene vaste planten die vaak te herkennen zijn aan hun handvormige bladeren. Je kunt ze met witte, groene, paarse, rode of lichtgele kleuren krijgen.


De knikkende bloemen hebben een groene kleur. De standplaats dient halfschaduw of schaduw te zijn. De bodem moet goed waterdoorlatend en vruchtbaar zijn, kalkrijk, halfbeschaduwd. De groep met echte stengels, waaraan bladeren zitten.


Twee soorten zijn inheems op Mediterrane eilanden en ook zijn er soorten die uit Azie komen. Nieskruid is een winterharde plant (een aantal soorten zijn winterbloeiend). Staat de plant in pot dan haalt u deze bij voorkeur binnen bij vorst. Bekijk het product online of kom naar één van onze winkels, waar we je graag verder helpen.


Hieronder vind je al onze soorten van de helleborus. De helleborus kan je terugvinden in verschillende groottes en variëteiten. Onze passie is het telen van een kwalitatief zo goed mogelijk natuurproduct in een breed kleuren palet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts