donderdag 11 oktober 2018

Keizerskroon plant tegen mollen

Hét online tuincentrum met meer dan 10. Alles voor het verjagen en vangen van mollen en woelmuizen. Planten zie onze aanbiedingen!


De bloem van de keizerskroon verspreidt een geur die mollen zou afschrikken. De geur komt overeen met die welke door de vos wordt verspreid. Deze geur wordt ook door mensen als onaangenaam ervaren.

De grote vlezige stinkende bollen moeten in groepjes om de acht meter rond de tuin worden geplant. Lees meer over keizerskroon planten. Effectiever is het planten van keizerskronen (fritillaria imperialis) of de giftige kruisbladwolfsmelk (euphorbia lathyris). Mollen zijn nochtans gemakkelijk te verdrijven of te weren zonder grote kosten.


Beide planten worden ongeveer een meter hoog en erg groot. Door deze planten strategisch te plaatsen - bijvoorbeeld om je tuin heen - kun je ervoor zorgen dat mollen uit de buurt blijven. De keizerskroon heeft een gaatje in de bol.


Hier heeft de oude bloemstengel gezeten.

Begin oktober kan de keizerskroon het best geplant worden in een goed doorlaatbare, lichtzure grond met een zuurgraad tussen de en pH. De planten gedijen in dat geval beter dan wanneer ze afzonderlijk staan. Bekijk dan snel onze assortiment! Daarnaast vallen groepjes meer op.


Voor mollen schijnt de roofdier achtige geur, die vooral door de bijna vuistgrote bollen wordt versprei onverdraaglijk te zijn. De plant verspreid een onaangename (vossen) geur die mollen zou verdrijven. Overlast van mollen en woelmuizen snel en effectief verhelp, ruime keuze aan top kwaliteit producten. De kans hem in het wild tegen te komen is heel erg klein.


Aan het verspreidingskaartje is wel te zien waarom. Hij bloeit in April en Mei. Leg deze in de ingang van een mollen. De geur van de wortels houdt, behalve mollen , ook woelratten en veldmuizen op afstand. Het melksap (latex) bevat petroleumachtige verbindingen.


Er worden verspreid over de tuin tot planten per are aangeplant. Nadeel van deze plant is dat hij giftig is en gemakkelijk uitbreidt, waardoor hij zelf tot een plaag kan worden. Veel Keuze Hotels in Mollens. De mollen houden niet van de geur van de bollen, omdat het ze doet denken aan een geur die door vossen wordt verspreid.


Verder kun je verschillende soorten nieskruid inzetten in de strijd tegen mollen.

Carbid (of: calciumcarbide) bestaat uit calcium en koolstof. Het zal al wel enkele keren vermeld zijn op deze blog, maar wij zitten met een hele hoop woelratten op het domein van Yggdrasil. Dit kan enorm veel overlast veroorzaken.


Er zijn veel verschillende manieren om deze mollen in je tuin weg te jagen of te weren. Keizerskroon tegen mollen helpt ook. Plaats bijvoorbeeld een in de grond gegraven hek om de mollen tegen te houden of ontmoedig ze door bepaalde planten in je tuin te planten waar de mollen niet dol op zijn.


Zolang de bollen niet in de volle grond geplant zijn, moeten de keizerskronen vorstvrij bewaard worden. Ook in pot zijn de bollen meestal niet bestand tegen de vorst. Hoe kunnen mollen geweerd worden? Mollen hebben een fijne neus, die een hekel heeft aan de geur van keizerskroon (Fritillaria imperialis) en de voor mens en dier giftige kruisbladige wolfsmelk (Euphorbia lathyrus).


De eerste is een lelieachtig bolgewas, dat in het voorjaar geplant wordt en dan ook algemeen verkrijgbaar is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts